Asia Top 10

Top 10 atractii turistice din China

Curatorul celei mai vechi civilizatii din lume, China are multe atractii istorice de oferit, cum ar fi faimosul Oras Interzis, Marele Zid sau Armata de Teracota. In ultimii ani China a suferit un proces de modernizare rapida, in conditiile in care Partidul Comunist a descentralizat procesul de luare a deciziilor la nivel economic si a pus accent pe comertul exterior pentru o economie deschisa. Ambitiosul oras Shanghai, dar si alte orase din China, sunt o dovada vie a procesului de transformare prin care trece tara.

Turismul a crescut si el desi vizitarea tuturor atractiilor de top din China este mai degraba epuizanta, daca e sa luam in considerare marimea ei. Hai sa vedem care ar fi principalele 10 atractii turistice chinezesti.

10. Pudong Skyline

Pudong este un cartier din Shanghai, aflat pe malul estic al raului Huangpu, care s-a dezvoltat drept centru financiar si comercial al Chinei. Orizontul este strajuit aici de zgarie nori mareti, care au aparut pe locul unde acum 20 de ani existau in majoritate numai terenuri agricole. Printte constructiile gigantice se numara Turnul Perla Orientului, Centrul Financiar, cladirea Jin Mao si Turnul Shanghai care va fi terminat in anul 2014.

pudong1

9. Grotele Mogao

Grotele Mogao reprezinta un sistem de 492 de temple, aflat la 25 de kilometri sud-est de centrul orasului Dunhuang, o oaza strategica situata la intersectia cu Drumul Matasii. Grotele contin exemple dintre cele mai reprezentative ale artei budiste, care se intind pe o perioada de aproximativ 1000 de ani. Constructia grotelor budiste a inceput in anul 366 e.n., ele fiind initial locuri pentru a depozita manuscrise si opere de arta. Impreuna cu grotele Longmen si Yungang, Mogao sunt unele dintre cele mai faimoase trei temple stravechi, sapate in stanca, din  China.

mogao

8. Statuia Leshan Buddha

Leshan Giant BuddhaBuddha din Leshan este o statuie gigantica a lui Buddha, sapata in stanca, in Sichuan, in vestul Chinei. Inceputa in anul 713, in timpul Dinastiei Tang, statuia nu a fost terminata pana in anul 803 si a avut nevoie de eforturile reunite a mii de sculptori si muncitori. Statuia se ridica la o inaltime de 71 de metri si are degete lungi de trei metri, la fiecare dintre mainile sale enorme.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

7 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Fujian Tulou, anticele castele de pamant din China | Lupul Dacic spune:

    […] fost construite intre secolele 12 si 20  in zonele muntoase din sud-estul provinciei Fujian din China. Un astfel de castel este o structura impresionanta, de obicei inalta de cateva etaje si construita […]

Urmărește-ne pe Facebook!