Europa

10 lucruri pe care le poti face gratis in Toulouse

[highlights color=”blue”]7. Nu rata Palmierul Iacobinilor[/highlights]

Palmierul este in fapt o coloana inalta de 28 de metri, aflata in incinta Bisericii Iacobinilor. Aceasta minune arhitecturala impresioneaza prin inaltimea sa si in plus, oglinda de dedesubt confera iluzia suspendarii in spatiu, facandu-te sa simti ca esti gata sa te prabusesti din varful arcadei.

Palmierul Iacobinilor
Palmierul Iacobinilor

[highlights color=”blue”]8. Hraneste pasarile in Jardin des Plantes[/highlights]

Acest parc este legat de Muzeul Toulouse, aici aflandu-se numeroase specii de animale si pasari care haladuiesc in libertate, printre care testoase, cocosi, pui, rate si lebede. Daca ai noroc s-ar putea sa te intalnesti si cu vreo doi pauni, in timp ce lenevesti in iarba.

Gradina Botanica
Gradina Botanica

[highlights color=”blue”] 9. Rataceste prin Les Carmes[/highlights]

Cele mai elegante cartiere din oras, despre Les Carmes si Le Quartier des Antiquaires se spune ca reprezinta tot ceea ce are Toulouse-ul mai frumos. Aici poti rataci pe strazile atat de inguste incat abia poti vedea cerul de deasupra si poti admira casele datand din epoca Renasterii, cu acoperisurile lor din caramida rosie. Desi este o zona de fite, unde se afla multe magazine de bijuterii si restaurante, aici gasesti si numeroase galerii de arta si anticariate, care merita sa le treci pragul.

Elegantul cartier Les Carmes
Elegantul cartier Les Carmes

[highlights color=”blue”]10. Fa un tur in Place du Capitole[/highlights]

Place du Capitole
Place du Capitole

Acesta este un fel de bonus, de aceea il vei gasi ultimul in lista de fata. Le Capitole este primaria orasului si reprezinta pentru Toulouse cam ce reprezinta Turnul Eiffel pentru Paris. Majoritatea cafenelelor si restaurantelor din zona sunt scumpe, dar exista si locatii mai ieftine pe strazile adiacente. Poti face o vizita si la Salle des Illustres in incinta monumentului Capitole, acolo unde se afla o colectie de tablouri datand din secolul 19.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!