Aflat la aproape 600 km de Paris, orasul Toulouse este centrul european al industriei aerospatiale, fiind locul de resedinta al unor mari companii, precum Airbus sau Galileo. Totodata, este un vechi si binecunoscut centru studentesc, universitatea de aici fiind printre cele mai vechi din Europa, fiind infiintata in 1229. Dincolo de asta, Toulouse este un oras frumos, care-si surprinde vizitatorii cu cateva lucruri de pret. Ce poti face aici? Arunca un ochi:

[highlights color=”blue”]1. Hoinareste printre standurile din pietele producatorilor locali[/highlights]

Cele mai tari patru piete din Toulouse sunt – intr-o ordine aleatoare – in Arnaud Bernard, St Aubin, St Cyprien si Les Carmes. Multe dintre pietele din acest oras sunt deschise zilnic, dar e bine sa verifici dinainte programul acestora. Daca vrei legume ieftine sau chiar gratis, mergi in piata de pe Boulevard de Strasbourg. Vanzatorii de aici isi abandoneaza adesea produsele pe care nu le vand, iar multe dintre ele sunt la fel de bune ca cele proaspete.

Piata Arnaud Bernard
Piata Arnaud Bernard

[highlights color=”blue”]2. Viziteaza Catedrala din Toulouse[/highlights]

Aflata intre statiile de metrou Francois Verdier si Les Carmes, Catedrala St. Etienne se remarca prin doua stiluri arhitecturale diferite (roman si gotic), intrucat constructia a inceput in secolul 13 si nu s-a incheiat pana in secolul 17. De-a lungul anilor, aceasta catedrala a fost continuu demolata si reconstruita, ceea ce se poate vedea mai ales in interior, unde o parte pare abandonata, in timp ce portalul de vest are un altar impresionant prin marime si prin panoul din spatele sau si unde se afla si o orga frumoasa.

Catedrala St. Etienne, ajunsa cu greu, de-a lungul secolelor, in forma finala
Catedrala St. Etienne, ajunsa cu greu, de-a lungul secolelor, in forma finala

[highlights color=”blue”]3. Relaxeaza-te in Prairie des Filtres.[/highlights]

“La Prairie,” asa cum il numesc cei din Toulouse, este locul in care poti lenevi langa fluviul Garonne, in dupa-amiezele insorite. Timpul petrecut in parc iti va oferi sansa de a face cunostinta cu oamenii din aceste locuri – de la cupluri tinere care isi plimba bebelusii, pana la cantareti, hippies si copii care joaca fotbal. Atunci cand vremea permite, in zilele de duminica poti lua lectii de salsa.

Un parc aerisit: Prairie des Filtres
Un parc aerisit: Prairie des Filtres
Rezervă o cameră la hotel Booking.com

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.