Africa Asia Australia & Oceania Destinatii Europa

Cele mai frumoase gari din lume

Desi suntem siguri ca in ultimii ani ai preferat de cele mai multe ori avionul in locul trenului, nu trebuie sa uiti ca in multe tari a ramas un mijloc de deplasare de baza. Si sunt o multime de gari cu arhitectura spectaculoasa, cu picturi impresionante, sau  care arata cel putin exotic. Noi am ales doar 9 dintre ele, pentru a-ti demonstra ca arta si ingineria pot face casa buna oricand.

9 Antwerpen-Centraal, Belgia

Numita gara catedrala, impresionanta constructie belgiana te va impresiona, cu siguranta
Numita gara catedrala, frumoasa constructie belgiana te va impresiona cu siguranta

Construita intre 1895 si 1905, aceasta adevarata catedrala este, in mare parte, opera arhitectului Louis Delacenserie, dar o contributie importanta au avut-o si Jan Van Asperen si Clément Van Bogaert. Domul impresionant, viaductul si intregul aspect al cladirii sunt pur si simplu eclectice, astfel ca, in 2009, gara din Antwerpen a fost pe locul patru intr-un top realizat de revista Newsweek.  Ce faci daca ai de pierdut timpul intre doua trenuri? Dai o tura prin cele peste 30 de magazine de diamante. Fie si pentru window shopping, daca nu vrei sa-ti lasi acolo toti banii pe care ii ai.

8 Liège-Guillemins, Belgia

Cand vine vorba despre arhitectura, belgienii au un cuvant de spus, lucrur confirmat si de uriasa constructie de sticla, otel si beton alb.
Cand vine vorba despre arhitectura, belgienii au un cuvant de spus, lucrur confirmat si de uriasa constructie de sticla, otel si beton alb. Foto: James Ewing

Pentru ca la capitolul imaginatie belgienii stau foarte bine, pe lista noastra se regaseste o alta gara, de data aceasta, din Liège. Inaugurata in 1842, cladirea a fost modernizata in 1882 si in 1905, pentru expozitiile mondiale care au avut loc in Belgia. Ceea ce vedeti acum in poza este cladirea inaugurata in 2009, opera arhitectului spaniol Santiago Calatrava. Este facuta din sticla, otel si beton alb, a costat in jur de 312 milioane de euro si constructia ei a durat 11 ani.

7 Kanazawa, Japonia

kanazava
Japonezii sunt recunoscuti pentru traditionalism, iar arhitectura lor nu face exceptie

Desi japonezii sunt un popor de traditionalisti, arhitectura lor reuseste sa imbine mai mult decat fericit tot felul de elemente futuriste cu lemnul pe care il vezi peste tot. Constructia a fost terminata in 2005 si este o combinatie pe cat de frumoasa pe atat de bizara. Un dom impresionant alcatuit din 3.000 de panouri de sticla leaga partea estica de partea vestica a garii, iar poarta de lemn de la intrarea in gara are o inaltime de 14 metri. Kanazawa este cea mai mare gara din Prefectura Ishikswa.

About the author

Travel Girl

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!