Ghid foto

Sfaturi pentru realizarea de fotografii panoramice

Desi fotografiile panoramice sunt fantastice, exista putine modalitati in care iti poti exercita creativitatea cu ele. In cele ce urmeaza iti sunt prezentate cinci idei, pentru a face poze panoramice cu adevarat deosebite.

Fotografii panoramice ale oamenilor

Daca esti afara cu un grup de prieteni sau la o intalnire, panoramarea reprezinta o modalitate interesanta pentru a obtine un portret de grup. Fie ca este vorba despre un picnic, sau o intalnire cu prietenii la cineva acasa, printr-o fotografie panoramica poti include cu usurinta pe toata lumea in poza. Incearca diferite pozitii si expresii pentru a obtine un instantaneu dinamic si amuzant. Multe camere, printre care modelul Nikon’s S9300, au incorporate moduri de panoramare, pentru care nu ai altceva de facut decat sa tii apasat declansatorul in timp ce misti camera de jur imprejur, realizand astfel foarte usor, fotografii panoramice. In plus, camerele mici compacte intra cu usurinta in buzunar sau in geanta, asa ca nu ai nevoie de mult spatiu pentru a le lua cu tine.

Foto: Michael Marquand
Foto: Michael Marquand

Fotografii panoramice verticale

panoramic verticalPanoramele verticale pot fi folosite pentru a scoate mai mult in evidenta obiectele verticale. Ele sunt ideale pentru captarea copacilor inalti si a cladirilor, oferindu-ti un sens cat se poate de real al inaltimii si grandorii. Panoramarea pe verticala este ideala si atunci cand vrei sa captezi cascade, turbine eoliene si mori de vant.

Fotografii panoramice la 360 de grade

Pentru ceva si mai interesant, incearca sa faci niste fotografii panoramice la 360 de grade. Poti achizitiona diferite gadgeturi care fac asta sau anumite modele de camere, precum  Nikon S9300, care au incorporate moduri de panoramare la 360 si 180 de grade. Nu te ingrijora daca aparatul tau foto nu are setare pentru fotografii panoramice la 360 de grade, intrucat poti alipi cateva panoramari la un loc, pentru a crea un look similar.

Fotografii panoramice sezoniere 

Acestea vor iesi cu adevarat bine in padure, acolo unde schimbarea anotimpurilor este cu adevarat vizibila. Incearca sa realizezi patru fotografii panoramice diferite: vara, toamna, iarna si primavara, in aceeasi locatie. Vei avea nevoie de un an pentru a obtine toate imaginile, dar odata ce le ai, le vei putea combina pentru a crea o fotografie cu adevarat fantastica, in care sa prezinti schimbarea anotimpurilor si care se va potrivi pe orice perete.

Urmarirea unui obiect panoramic

Aceasta tehnica functioneaza in cazul unui animal de companie sau al unui vehicul cu motor. Realizeaza instantanee ale animalului sau ale vehiculului respectiv, pe masura ce acesta se misca, de preferat in timp ce alergi dupa el (daca este vorba despre animal). Acest lucru poate fi realizat cu usurinta daca setezi camera pe modul de fotografiere continua. Apoi nu ai altceva de facut decat sa combini rezultatele.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

fashiondays.ro

Urmărește-ne pe Facebook!