Ghiduri turistice

Roma – o vizita in Trastevere

ghid roma icon

Trastevere este fara indoiala una dintre cele mai frumoase zone ale orasului, dar si una dintre cele mai aglomerate, mai ales in serile de vara. Multa lume (localnici si turisti deopotriva) isi doresc sa locuiasca in acest cartier, care adaposteste biserici istorice, printre care se numara  Santa Maria din Trastevere. In nordul cartierului Trastevere, langa orasul Vatican, Gianicolo, al doilea deal ca inaltime din oras, ofera vizitatorilor sai o priveliste de neuitat a imprejurimilor. In cele din urma, Eur, unul dintre cele mai moderne cartiere ale Romei, este locul in care poti vedea cladiri al caror stil arhitectural este cel fascist, evidentiat de multele birouri si centre administrative din jurul Piazzale delle Nazioni.

Trastevere, poate cel mai frumos cartier roman
Trastevere, poate cel mai frumos cartier roman

Daca Roma este numita Cetatea Eterna, ea este si un oras in care ruinele nu se termina niciodata. Este imposibil sa vezi toate templele si monumentele apartinand domniilor trecute, asa ca incepe cu Panteonul, Colosseumul si Bazilica Sf. Petru si vezi cat de departe poti ajunge. Dar pentru a cunoaste adevaratul spirit al Romei, fa-ti timp sa zabovesti langa un pahar de vin Chianti. Fa o vizita la fantanile din oras, la lumina lunii. Toate aceste experiente te ajuta sa descoperi orasul tot atat de mult cat te ajuta si Forumul Roman.

Roma se mandreste cu atractii turistice fara numar, dar Forumul Roman si vecinul sau, Colosseumul iti vor ramane intiparite in minte multa vreme. Este adevarat ca multe din aceste arcade, temple si apeducte sunt mai mult sau mai putin niste ruine, dar grandoarea pe care a avut-o Roma antica nu va inceta niciodata sa-si farmece vizitatorii. O era istorica diferita, dar nu mai putin populara, este cea care razbate dincolo de  Vatican. Fa o plimbarepe langa sanctuarul impozant al Bazilicii Sf. Petru, inainte de a admira capodoperele Muzeului Vatican.

Piazza Santa Maria
Piazza Santa Maria

La baza Treptelor Spaniole, Via Condotti este cea mai la moda adresa din Roma si, in timp ce Gucci si Armani poti cumpara din intreaga lume, nimic nu se compara cu a cumpara gentile si hainele lor exclusiviste din orasul de unde sunt originare aceste marci. Pentru cei mai tineri, Via Del Corso vinde blugi la moda si tricouri ale echipelor de fotbal, chiar langa Piazza del Popolo. Daca esti interesat sa cumperi ciocolata si vin italian- si cine nu este? – ai noroc. Produsele acestea se vand in toata Roma.

Distractia nocturna iti ofera incantatoarea, dar si romantica sansa de a rataci pe strazile Romei dupa lasarea intunericului, atunci cand Forumul Roman sau Fantana Trevi sunt scaldate de lumina lunii. Orasul are o scena grandioasa a cluburilor de noapte, dar atunci cand esti in Roma de ce sa nu faci ceea ce fac romanii si anume, sa alegi o masa la o cafenea aflata in Piazza del Popolo sau pe Via Veneto. Aici localnicii stau la discutii pana tarziu in noapte, in fata unui pahar de Campari sau de vin.

Biserica Santa Cecilia
Biserica Santa Cecilia

Restaurantul Sapori del Lord Byron este unul dintre cele mai romantice locuri din Italia. Grilajul alb, culorile indraznete si abundenta de flori fac din acest restaurant locul ideal pentru a-i cere mana iubitei tale, acompaniat de cele mai fine mancaruri din intreaga Roma. Trattoria din Roma iti ofera preparate traditionale precum pasta si saltimbocca, dar nu te vei putea abtine sa nu te opresti la unul din vanzatorii stradali pentru un picnic cu suc de portocale rosii, paine proaspata si prosciutto. Apoi incheie glorios cu o inghetata delicioasa la desert.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] Trastevere este fara indoiala una dintre cele mai frumoase zone a orasului, dar si una dintre cele mai aglomerate, mai ales in serile de vara. Multa lume (localnici si turisti deopotriva) isi doresc sa locuiasca in acest cartier, care adaposteste biserici istorice, printre care se numara  Santa Maria din Trastevere. In nordul cartierului Trastevere, langa orasul Vatican, Gianicolo, al doilea deal ca inaltime din oras, ofera vizitatorilor sai o priveliste de neuitat a imprejurimilor. (Citeste mai mult…) […]



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!