petra
Foto: Cesary Wojtkowski
Asia

Minunile lumii: Petra din Arabah

Petra din Arabah, Iordania, a fost descoperită de către un explorator elvețian, pe nume Johann Ludwig Burckhardt, în anul 1812 si este considerată o splendoare a naturii, cu izvoare în istoria veche a omenirii. Arabah este o parte din Valea Marelui Rift, care se afla localizata intre Marea Moarta (la nord) si Golful Aqaba (la sud), formand o parte din granita dintre Iordania (est) si Israel (vest).

Petra reprezinta o mostenire culturala straveche. Este o minune ascunsa intre munti, iar cei care au vazut aceste locuri spun ca ele nu se compara cu nimic altceva din lume, in materie de frumusete. Despre Petra se spune ca este una dintre cele sapte minuni ale lumii si este inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Intregul oras de culoare trandafirie din Petra are un farmec aparte care atrage si incanta pe oricine vine aici, purtandu-i pe vizitatori intr-o lume a frumusetii si misterului divin. Petra este admirata in mare masura datorita arhitecturii sale perfecte, structurii sale complexe, calitatii si marimii sale impresionate.

petra
Foto: Mahmoud Ghazal

Despre Petra se spune ca isi are originile dinainte de anul 106 e.n.; cultura sa a inflorit in aproape 400 de ani. Orasul Petra si-a luat numele dupa cuvantul grecesc care inseamna “piatra”, gratie faptului ca mormintele si constructiile sale sunt sapate direct in stanca rosie, care serveste drept protectie in fata invadatorilor. Popularitatea sa in randul turistilor se datoreaza si faptului ca orasul are o importanta biblica. Aici regele Aretas a cerut arestarea Apostolului Pavel.

Locatie si cum sa ajungi in Petra

petra
Foto: Cesary Wojtkowski

Fortareata istorica se afla la aproape 300 de kilometri sud-vest de Amman, capitala Iordaniei, la marginea desertului Wadi Araba si la 80 de kilometri de Marea Moarta, singura modalitate de a intra in oras fiind o spartura ingusta numita Siq. Dupa ce parcurgi kilometri intregi de carari inguste de munte, vei descoperi frumusetea orasului Petra. Drumul este lat de numai cinci metri, ziduri de stanca strajuindu-l de o parte si de alta si reprezinta el insusi o atractie pentru vizitatorii veniti sa descopere misterele acestui colt de lume.

Cel mai la indemana mijloc de transport de la Aeroportul International Queen Alia pana la Amman este taxiul. Roaga soferul sa te lase la statia Wahdat, in Amman existand doua statii principale de autobuz. Destinatiile sunt de obicei afisate in caractere arabe in autobuze, asa ca daca nu stii aceasta limba, intreaba care este autobuzul care te duce spre Petra.

Citeste si: Top 10 locuri de vizitat in Iordania

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Booking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!