Europa

Fiordurile norvegiene

Calea ferata Flam traverseaza peisajul mirific al fiordurilor norvegiene, intregit de nenumaratele cascade care incanta privirea oricarui turist care ajunge aici. Nu exista cuvinte potrivite pentru a descrie aceasta fascinanta calatorie.

flam1

Cum ai putea uita fiordurile norvegiene? Ce-ai spune de o calatorie cu trenul prin cel mai lung fiord din lume, Sognefjord si inca 20 de kilometri unde poti admira privelistea cascadelor, apa cazand de la aproximativ 900 de metri in interiorul fiordurilor din valea Flam? Calea ferata Flam este tot ce poate fi mai tare in materie de calatorii cu trenul.

O linie de cale ferata abrupta care te poarta pe langa cascade spectaculoase si varfuri muntoase acoperite cu zapada. Te simti de parca ai calatori pe un taram de basm. Imbarcarea in vagoanele acestui tren reprezinta o experienta memorabila, iar cei 20 de kilometri sunt cu adevarat magnifici. Pe masura ce te apropii de apele care traverseaza rapele adanci, cascadele care par ca aluneca la vale din varful muntilor inalti si fermele din zonele inalte, sufletul ti se umple de o bucurie incomensurabila.

flam2

Jos palaria in fara ingineriei norvegiene, a carei maiestrie razbate dincolo de tunelele serpuitoare care strabat muntii.

flam3Privelistea de la poalele muntelui este cu adevarat magnifica, la fel ca si frumusetea naturala a vaii Flam si a maiestuosului Aurlandfjord. Cu adevarat, linia de cale ferata Flam scoate in evidenta o fateta vibranta a lumii in care traim. Locomotivele si vagoanele sunt de culoare verde si sunt dotate cu ghid si difuzoare din care afli informatii despre locurile prin care treci, totul in limbi diferite.  O calatorie pe traseul feroviar Flam reprezinta o experienta greu de descris in cuvinte.

 

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!