aurora boreala
Foto: tawatchaiprakobkit
Aventura

Cele mai bune locuri in care sa admiri aurora boreala

Cel mai bun moment pentru a vedea Aurora Boreala, acest magnific spectacol al naturii, este iarna, atunci cand cerul este cel mai intunecat. In cele ce urmeaza ai o selectie a celor mai tari locuri in care poti admira luminile unice ale Nordului.

Kakslauttanen Arctic Resort, Saariselkä,

Kakslauttanen Arctic Resort, Saariselkä,
Kakslauttanen Arctic Resort, Saariselkä

Factorul senzational: vei dormi intr-un iglu. Uita tot ceea ce ai citit vreodata despre igluri, cum ca in interiorul lor este cald. Nu este. Este mai cald decat afara, dar asta nu inseamna ca e cald. Cu toate acestea, nimeni nu neaga faptul ca o astfel de experienta este fantastica si, daca ai sansa sa o traiesti, fa-o. Kakslauttanen Arctic Resort, Saariselkä, se afla deasupra Cercului Arctic, iar luminile se pot vedea adesea pe cer. Nu te vei plictisi aici, pentru ca ai la dispozitie un bar din gheata, o galerie din gheata si cel mai mare restaurant din zapada din lume.

Kirkenes, Norvegia

Kirkenes
Aurora Boreală ]n Kirkenes / Foto: Ray Mahendra

Factorul senzational: Imbraca-te bine si admira arta sculptata in zidurile din gheata ale camerei tale din hotelul de zapada. E frig intr-adevar, dar odata ce te-ai invelit, lucrurile devin mai placute. Incalzeste-te inainte la barul hotelului, unde poti asculta povesti despre cum sa tii in frau o echipa de caini husky si cum sa pescuiesti suculentii King Crabs. Fa o excursie odata cu lasarea intunericului pentru a vedea dansul luminilor pe cer, care se schimba din verde si albastru, in roz sau purpuriu.

Harads, Suedia

harads
Luminile Nordului, vazute de la hotelul din copac / Foto: luxsphere.co

Factorul senzational: petrece o noapte in natura in faimosul Tree Hotel. Cazeaza-te intr-una din camerele intime, unde te poti bucura de linistea padurii din Harads, aflata la doar o ora distanta de frumosul oras Luleå, inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Admira cerul noptii luminat de Aurora Boreala si lasa-te vrajit de peisajul fantastic al zonei. Nu rata un tur pe gheata, cocotat pe o perna cu aer.

Hotelli Iso-Syöte, Finlanda

eagle view

Factorul senzational: Privelistea salbatica a pinilor nordici si a cerului noptii, din apartamentul Eagle’s View. Acesta este impartit pe doua nivele – in centrul sau crescand un copac! Crengile sale ajung pana la pat, iar prin acoperisul de sticla poti admira spectacolul fantastic al luminilor. Daca vrei aventura, participa la un safari cu snowmobilul, hoinarind prin padure sub lumina lunii.

Hella, Islanda

hella islanda
Foto: travelandleisure.com

Factorul senzational: un bazin jacuzzi privat in aer liber, de unde poti admira magia Aurorei Boreale! Departeaza-te de oras si de poluarea care poate afecta spectacolul luminilor si descopera sudul Islandei. Hotelul Ranga are camere traditionale, in stilul unor cabine din lemn, in care poti experimenta reintoarcerea la natura si poti descoperi frumusetea mistica a acestor locuri. In timpul zilei poti admira balenele, poti pescui la copca sau poti explora ghetarii. Dar noaptea se intampla adevarata magie si, apeland la serviciul specializat al hotelului, pentru a te trezi, nu vei rata nici cea mai mica parte din actiune.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!