America de Sud

Brazilia mai putin cunoscuta

Brazilia are in ultima vreme, toata atentia indreptata asupra ei, prin cele doua mari evenimente sportive ale lumii, Campionatul Mondial de Fotbal si Jocurile Olimpice, care vor avea loc in a cincea tara ca marime din lume, in anii  2014 si 2016. Prin urmare, este foarte probabil ca vom asista la un adevarat aflux de turisti, care vor veni in numar extrem de mare in orase precum Rio si Sao Paulo, dar trebuie spus ca Brazilia inseamna mult mai mult decat orase mari si evenimente importante

Buzios

Daca esti in cautarea unei statiuni litorale unde sa te poti relaxa, atunci Buzios este locul ideal pentru tine. Buzios este un oras de marime mijlocie, care ofera turistilor suficient de multe incat sa reprezinte o destinatie confortabila pentru toata lumea, dar care reuseste totusi sa isi pastreze un farmec aparte.

Buzios, o "ascunzatoare" incantatoare
Buzios, o „ascunzatoare” incantatoare

Buzios a devenit cunoscut ca fiind o ascunzatoare linistita in anii ’60, atunci cand celebra Brigitte Bardot venea aici pentru a a scapa de paparazzi din Rio. Din acel moment, Buzios a devenit o destinatie favorita pentru vedeta franceza si poti vedea in oras, in semn de omagiu, o statuie turnata in bronz a actritei. Sporturile acvatice sunt si ele extrem de populare in Buzios, gratie plajelor care ofera conditii excelente pentru practicarea surfului.

Olinda

Olinda este un oras care se adreseaza celor care apreciaza istoria. Zona sa centrala este o adevarata mostenire istorica si mare parte din oras si-a pastrat intacte urmele datand din perioada coloniala. In oras au avut loc lupte grele intre francezi, portughezi si olandezi, in perioada cuprinsa intre anii 1535 si 1640, iar arhitectura variata si interesanta expune cum nu se poate mai bine toate aceste „ciocniri” culturale, in caramida si tencuiala.

Olinda, un oras istoric
Olinda, un oras istoric

Tot aici exista muzee, biserici si cladiri civice care pot fi vizitate de catre public, permitand oricui vine aici sa traiasca sentimentul oferit de vechea Brazilie. Infrastructura hoteliera este limitata in Olinda, dar orasul se afla aproape de Recife, asa ca daca vrei sa explorezi imprejurimile ziua si sa te retragi in lux si confort seara, lucrul acesta este perfect posibil.

Fernando de Noronha

Fernando de Noronha este una dintre cele mai izolate destinatii turistice din Brazilia. Aici se afla un grup de insule, in largul coastei, la care se poate ajunge numai cu avionul sau cu barca si care permite accesul a numai 450 de vizitatori pe zi. Viata salbatica este una dintre atractiile principale de pe insula si asteapta-te sa gasesti aici delfini, testoase, soparle tegu si porumbei.

Un mic paradis: Fernando de Noronha
Un mic paradis: Fernando de Noronha

Tot pe insula gasesti si numeroase plante exotice minunate. Acestea fiind spuse, ca rezultat al frumusetii naturale abundente din aceste locuri, exista o taxa de conservare care se plateste chiar la intrarea pe insula; aceasta permite localnicilor, al caror numar se ridica la 3000 de persoane, sa mentina intacta splendoarea acestor locuri. Sederea pe insula este destul de costisitoare, asa ca Fernando de Noronha nu se adreseaza tuturor buzunarelor; dar fii sigur ca totul aici se apropie de imaginea paradisului oferit de o insula exotica.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

vasco banner
banner animawings

Caută zboruri și hoteluri



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!