Destinatii

5 tari mici dar care merita vizitate

Cand vine vorba despre cele mai fascinante si frumoase destinatii din lume, marimea nu conteaza. In cele ce urmeaza ai o lista cu cele mai populare si totodata cele mai mici tari de pe planeta, care merita fara-nsoiala sa fie vizitate, fiindca au o multime de lucruri spectaculoase de oferit.

1. San Marino

San Marino are o suprafata de numai 62 de kilometri patrati si se afla in Europa, pe Muntele Titano din Italia. Din moment ce se afla pe coasta Adriatica, se stie de la inceput ca se bucura de popularitate in randul turistilor. Republica San Marino este cunoscuta drept cea mai veche din lume, ea fiind fondata in anul 301. Populatia numara aproape 30000 de locuitori, iar Constitutia acestei tari dateaza din secolul 17. Tara a fost cucerita de doua ori de-a lungul istoriei, dar ambele ocupatii straine au durat o perioada scurta de timp. Pe vremuri era cea mai saraca natiune a lumii, dar astazi este una dintre cele mai bogate.

2. Tuvalu

Mica tarisoara Tuvalu se afla in calda si insorita Polinezie. Ea masoara in total 23 de kilometri patrati si este alcatuita din noua atoli de corali. Punctul la cea mai mare altitudine din tara se afla la aproximativ 5 metri deasupra nivelului marii, iar populatia din acest paradis tropical numara in jur de 10000 de locuitori. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, aici exista o baza militara strategica a aliatilor. Oamenii de stiinta nu sunt siguri cu privire la cata vreme Tuvalu va mai exista pe pamant, intrucat nivelul marii este in continua crestere, iar insula incepe sa aiba de suferit din cauza eroziunii.

3. Nauru

Nauru, care se afla in partea de vest a Oceanului Pacific este privita ca fiind cea mai mica insula din lume, cu o suprafata de numai 22 de kilometri patrati. Aceasta tara se numea candva Insula Placerii si aici traiesc in jur de 13000 de locuitori. Aceasta natiune se numara candva printre cele mai bogate din lume, mare parte din bogatia sa provenind de pe urma vanzarilor de excremente de liliac. Odata cu declinul acestei afaceri, natiunea a saracit si rata somajului a crescut, dar cu toate acestea ramane un loc fascinant si interesant de explorat.

CITEȘTE ȘI
Vacanță în Jamaica

4. Monaco

Cu o suprafata ce masoara nici doi kilometri patrati, Monaco este a doua cea mai mica tara din lume. Aici traiesc insa 30000 de persoane, ceea ce face ca densitatea populatiei sa fie cea mai mare de pe pamant. Intrucat aici nu se plateau taxe, multi bogati ai planetei s-au stabilit in aceste locuri, dar lucrurile s-au mai schimbat intre timp. Tara este administrata in mare parte de Franta si se afla sub domnia familiei Grimaldi, inca din anul 1200. Radacinile acestei monarhii provin din Genova, Italia. Tara se afla pe Riviera Franceza si destul de aproape de Nisa. Comunitatea de aici este bina cunoscuta pentru pasiunea sa pentru jocurile de noroc, cursele de Formula 1 si cazinouri.

5. Vatican

Singura natiune mai mica decat Monaco este Vatican, avand o suprafata de numai  0,44 kilometri patrati si o populatie de 770 de locuitori. In fapt insa, niciunul dintre acestia nu locuieste intr-adevar in orasul care se afla in interiorul Romei. Vaticanul este privit drept centru spiritual al lumii romano-catolice. Aici se afla cea mai veche si mica armata din lume, cunoscuta sub numele de Garda Elvetiana. Limbile oficiale aici sunt doua, italiana si latina. In acest oras se primesc cele mai multe mailuri din lume, iar economia traieste de pe urma turismului si a donatiilor.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

vasco banner
banner animawings

Caută zboruri și hoteluriBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!