America de Nord Top 10

Top 10 atractii turistice din Guatemala

Pentru cei aflati in cautarea unei destinatii de vacanta care sa includa atractii din Lumea Noua dar si din timpuri stravechi, nu exista loc mai bun decat Guatemala. Aceasta tara are o istorie bogata si distincta, gratie amestecului de elemente specifice spaniolilor si nativilor din triburile Maya. Istoria diversificata si frumusetea naturala a peisajului au creat o destinatie de vacanta extrem de interesanta. In cele ce urmeaza ai o lista cu cele mai impresionante atractii turistice din Guatemala.

10. El Mirador

El Mirador a fost un oras important maias, care a prosperat incepand din secolul 6 i.e.n pana la sfarsitul secolulului 9, cand a inceput decaderea sa.  Ruinele din El Mirador au fost redescoperite in anul 1926, dar nu s-au bucurat de prea multa atentie, data fiind locatia izolata din adancurile junglei din nordul Guatemalei. In prezent, ele sunt in mare parte acoperite de vegetatia tropicala. O vizita in El Mirador nu este pentru cei mai slabi de inger. Orasul Carmelita este cel mai apropiat punct pana la care poti ajunge cu masina. De acolo trebuie sa o iei pe o carare epuizanta, care este parcursa in cel putin 5 zile si 4 nopti si care te poarta prin jungla, printre furnici, capuse si tantari. Acestea fiind spuse, cu siguranta nu vei uita prea curand o asemenea calatorie.

El MIrador si ruinele mayase

9. Livingston

Livingston este una dintre nestematele Guatemalei, aflata departe pe coasta caraibiana, unde se poate ajunge numai cu barca. Din fericire, doua feriboturi fac curse zilnice catre aceasta destinatie. Orasul este un centru al culturii Garifuna, ceea ce inseamna ca ai sansa, odata ajuns aici, sa incerci preparatele culinare din partea locului si sa asculti muzica traditionala. Serile in Livingston sunt si ele un prilej de distractie, mai ales daca ai sansa sa dansezi Punta, un dans traditional cu un ritm incredibil.

Livingston – un oras linistit

8. Parcul central Quetzaltenango

Parcul Central se afla in inima orasului Quetzaltenango si reprezinta un adevarat centru cultural si istoric. Aceasta asezare este inconjurata de trei vulcani impresionanti, oferind o priveliste fantastica prin salbaticia sa. Prescurtat uneori cu numele de Xela, in acest oras se afla si Fuentes Georginas, izvoare locale naturale sulfuroase. De aici ai multiple posibilitati de a explora asezarile maiasilor sau de a face excursii de o zi pana la  Laguna Chicabal, un lac sfant aflat in padure si care iti ofera sansa unica de a vedea pasarile Quetzal in habitatul lor natural.

Un frumos oras colonial: Quetzaltenango

 

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Foarte bun articolul, si intotdeauna m-au intersat detalii despre evenimente turistice noi.Nu sunt foarte muti cei ce vorbesc in articolele lor despre posibile destinatii. Mai asteptam articole de acest gen.

Urmărește-ne pe Facebook!