Europa

Piata Izmailov din Moscova

Cei care vor sa gaseasca suveniruri rusesti autentice si chilipiruri, nu trebuie sa treaca mai departe de faimoasa piata Izmailov din Moscova. In cele ce urmeaza ai informatii despre una dintre cele mai vestite piete din Rusia. Pentru a profita din plin de aceasta experienta, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi. Aici gasesti sute de suveniruri traditionale si marfuri de interes general, raspandite pe cele trei nivele ale complexului si poti alege dintre nenumaratele papusi matrioska, caciuli de blana si obiecte lacuite, toate intr-un autentic stil si design rusesc.

Matrioska, aceasta papusa multiplicata la infinit, are un loc in care se simte perfect: Piata Izmailov

Piata este bine cunoscuta in tara si se afla langa Parcul Izmailovski din Moscova. Poti ajunge aici cu metroul, daca il iei pe cel care circula pe linia Arbatsko-Pokrovskaia, marcata pe orice harta a retelei de metrou cu o culoare violet inchis. Odata ajuns aici vei recunoaste acesta locatie grandioasa, dupa cadrul sau inconfundabil din lemn. Experienta unica a cumparaturilor in acest loc poate fi traita sapte zile din sapte, dar trebuie sa stii ca majoritatea comerciantilor vin aici numai la sfarsit de saptamana. Prin urmare, perioada ideala pentru a te putea bucura de toata selectia de marfuri, este cea cuprinsa intre orele 10 si 18, in zilele de sambata. Exista si o taxa de intrare, care este un pic mai scumpa sambata si duminica.

Negociaza, pentru preturi mai bune in acest haos aparent

Ceea ce este important de stiut este faptul ca multi dintre comerciantii de aici nu se conformeaza standardelor de comert valabile in Europa. Multe marfuri nu sunt autentice si nici nu seamana cu cele din reclame. Cele descrise ca fiind autentice sau originale sunt adesea imitatii ieftine. E bine sa incerci sa negociezi pretul pentru a-l obtine pe cel mai bun si e bine  sa beneficiezi si de descrierea corecta a marfii pe care o cumperi. Dar pentru a trai aceasta experienta la cote maxime, trebuie sa ajungi sa cunosti vanzatorii, in timp ce le rascolesti marfa expusa. Multe dintre articolele oferite spre vanzare sunt realizate manual de catre comercianti. In  spatele fiecaruia dintre ele stau povesti foarte interesante, iar vanzatorii vor fi mai mult decat fericiti sa ti le povesteasca, daca ii rogi frumos.

La stanga, ia-o la stanga!

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!