telecabina elvetia
Telecabină în Grindelwald, Elveția / Foto: Cybernesco
Aventura

Opt calatorii fascinante cu telecabina

Ce sentimente ai cand te urci in telecabina la Busteni, pe Transfagarasan sau oriunde in alta pare? Peisajele iti taie rasuflarea? Te cuprind emotiile? Ti-e frica de faptul ca telecabina s-ar putea opri brusc si vei ramane suspendat peste noapte undeva in munti? Una peste alta… iti place in telecabina? OK, atunci hai sa vedem care sunt opt dintre cele mai cool “trasee” suspendate.

1. Elvetia

cabrio elvetia
Alpii elvetieni – printre cele mai frumoase peisaje din lume, privite din CabriO / Foto: Stanserhorn

Una dintre cele mai bune metode prin care poti admira privelistile fantastice oferite de Alpii Elvetieni, este reprezentata de o calatorie cu CabriO. Aceasta este de fapt o telegondola si se spune despre ea ca este primul sistem de instalatie de acest gen din lume, care are etaj. Odata cu peisajele magnifice ale Muntelui Stanserhorn, vei putea respira si o gura de aer curat. Puntea inferioara a telegondolei poate sustine 60 de pasageri, in timp ce cea superioara, inca 30.

2. India

Gulmarg Gondola – telegondola indiana

In India vei gasi gondola Gulmarg in Jammu si Kashmir, din comunitatea Gulmarg. Aceasta reprezinta o destinatie populara printre schiori si a fost dezvoltata relativ recent. Sistemul poate transporta in jur de 600 de pasageri pe ora, catre si de la magnificul munte Kongdoori, care se afla aproape de varful Afarwat. Privelistile pe care le vezi de-a lungul ascensiunii sunt cu adevarat impresionante.

3. California/Nevada, SUA

Din telegondola Heavenly se poate admira in voie lacul Tahoe

Acolo unde Nevada intalneste California, vei gasi populara gondola Heavenly. Ea se afla aproape de populara statiune montana cu acelasi nume si poate duce turistii pana in varful muntelui, in mai putin de 10 minute. Pe drum vei putea admira privelistea magnifica a lacului Tahoe. Atunci cand vei ajunge in varf, vei avea sansa sa admiri si Valea Carson, de pe puntea de observatie de aici.

4. Anglia

Heights of Abraham
Heights of Abraham, una dintre putinele telecabine din Anglia / Foto: heightsofabraham.com

Nu vei gasi multe telecabine in Anglia, dar o vei gasi pe cea numita Heights of Abraham. Aceasta este cunoscuta drept prima ruta cu acest mijloc de transport, din tara. Ea duce pasagerii pana in varful unui defileu magnific, iar calatoria se termina intr-un parc incantator, aflat pe culmea dealului Masson.

 5. Malaezia

Deasupra marilor pe insula Langkawi

Telecabina Panorama este una dintre cele mai populare atractii turistice de pe insula Langkawi din Malaezia. Ea opereaza de la baza muntelui Machincang si ajunge pana la varful Gunung Machinchang. Atunci cand ajungi sus, vei gasi cateva platforme de observare, care iti ofera sansa de a admira privelistea fantastica a zonelor rurale si a insulelor din imprejurimi.

6. British Columbia, Canada

De pe un varf pe altul, in Canada

Daca ajungi in populara statiune de schi Whistler, vei gasi aici telecabina Peak 2 Peak. Aceasta preia turistii si localnicii deopotriva pana in varful muntilor Whistler si Blackcomb. Privelistile de aici iti vor ramane pentru multa vreme in minte, mai ales ca telecabina are platforma din sticla.

7. Hong Kong

Budha vazut din telecabina Ngong Ping

In Hong Kong, poti calatori cu telecabina Ngong Ping 360. Aceasta ruta masoara in jur de 5 kilometri in lungime si duce din orasul Tung Chung, care se afla in apropierea aeroportului, pana la cele mai inalte piscuri din insula Lantau. Privelistile sunt de o frumusete ireala, intrucat poti vedea Marea Chinei de Sud, dar si parcul din nordul insulei, fara a mai pune la socoteala si statuia Tian Tan Buddha care sta de straja manastirii Po Lin.

8. Australia

Skyrail Rainforest
Spectacol australian din Skyrail Rainforest / Foto: Robb Lanum

Una dintre cele mai tari telecabine din Australia este Skyrail Rainforest. Aceasta duce turistii intr-o excursie lunga de 8 kilometri, din Caravonica, care este o suburbie din Cairns, pana in comunitatea Queensland din Kuranda. Calatoria suspendata te poarta pe desupra Parcului National Barron Gorge, care se afla in interiorul unei paduri tropicale. Unii turisti pot lua telecabina de acolo, apoi se pot intoarce cu trenul Kuranda Scenic.

Pin it!

pin telecabine
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!