castele irlanda
Foto: RobertMayne
Europa

Castelele istorice ale Irlandei

O vizita in Irlanda nu ar fi completa fara a vedea castelele din aceasta tara. Atat in Republica Irlanda cat si in Irlanda de Nord, poti gasi astfel de constructii cu adevarat remarcabile.

Aflat pe coasta de nord-vest a Irlandei, Carrickfergus este cel mai bine pastrat castel normand din Irlanda. Construit in secolele 12 si 13, aceasta fortareata masiva din piatra este dotata cu temnita, camera pentru garzi, magazie, bucatarie, capela, hol, porti impunatoare si pod mobil.

Castelul Carrickfergus
Castelul Carrickfergus / Foto: nigelcarse

Castelul Coole, aflat dincolo de Enniskillen, a fost unul dintre cele mai luxoase castele in stil neo-clasic din Irlanda. Construit la sfarsitul secolului 18, structura sa adaposteste inca mobila orginala si portretele familiei.

Castelul Coole

Construite in secolul 17, pentru a proteja orasul de invazia triburilor galice din Donegal, Zidurile din Derry se numara printre cele mai bine pastrate fortificatii din intreaga Europa.

Castelul Enniskillen, construit in secolul 15, se afla langa orasul Enniskillen, de-a lungul raului Erne. El este prevazut cu un turn ale carui turele sunt identice si la fel de incantatoare ca cele din cartile de povesti cu zane. In prezent, castelul adaposteste Muzeul regimental Inniskilling.

Castelul Enniskillen
Castelul Enniskillen / Foto: virtualvisittours.com

Castelul Bunratty este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Irlanda. Aici au trait de la sfarsitul secolului 15 pana la inceputul secolului 17, contii O’Briens, din Thomond. Desi structura a fost abandonata pentru o vreme, ea a fost complet restaurata. Banchete in stil medieval si alte evenimente au loc aici, atragand numerosi vizitatori.

Castelul Dublin
Castelul Dublin / Foto: Gjohnson2

Aflat in inima vechiului Dublin, Castelul Dublin a fost multa vreme un simbol al monarhiei engleze, de cand anglo-normanzii au construit aici o fortareata in secolul 13. Numai Turnul Record a ramas din structura originala a cladirii, majoritatea castelului actual fiind construita in secolul 18, inclusiv apartamentele statale, folosite inca pentru intalniri de importanta nationala.

Castelul Kilkenny
Castelul Kilkenny / Foto: jeannettealeacia

Candva o fortareata medievala a Dinastiei Butler, Castelul Kilkenny domina peisajul din jur si oraselul Kilkenny. Una dintre cele mai impresionante incaperi din castel este Galeria Long, unde se afla un acoperis din sticla si grinzi din lemn, datand din secolul 19.

Aflat in centrul orasului Tipperary, Cashel Rock, o fortareata medievala a unei manastiri, sta cocotata intr-o zona extrem de abrupta. Resedinta a regilor din Munster, incepand din secolul 5, castelul a fost ulterior preluat de biserica. Aici s-a dezvoltat un centru religios, care a ramas asa pana in clipa in care toti locuitorii de aici au fost masacrati intr-un atac ce a avut loc in secolul 17. Capela adaposteste una dintre cele mai frumoase colectii de sculpturi in stil roman din tara.

Cashel rock
Cashel Rock / Foto: Babett Paul

Lista de fata include numai cateva exemple de castele ce merita vazute, dar pe parcursul calatoriei tale poti intalni si alte astfel de bijuterii ale istoriei si arhitecturii.

Citește și: Top 10 atractii turistice din Irlanda

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!