Aventura

5 locuri bantuite unde sa petreci de Halloween

Demoni, fantome si alte creaturi nepamantene, abunda in oricare dintre aceste cinci alternative pentru petrecerea de Halloween si se adreseaza acelora carora le place kitsch-ul dar si spaima.

Muzeul diavolului, Kaunas, Lituania

Poate ca nu este tocmai Iadul, dar aici vei gasi diavolul in multele sale infatisari. Muzeul diavolului face parte din Muzeul National de Arta Mikalojus Konstantinas Čurlionis si aici se afla expuse in jur de 3000 de statuete infatisandu-l pe diavol, sculpturi si picturi, multe dintre ele apartinand unui artist si colectionar particular.  Vizitatorii se pot intalni cu spiritul rau, asa cum este el prezentat in multe tari est europene, dar si sub forma ‘cadourilor’ aduse de ceilalti oaspeti.  Nu trebuie insa sa te temi, in folclorul lituanian, diavolul e mai mult pus pe sotii decat pe rele.

Diavolii lituanieni

 Gradinile budiste ale Iadului: Wat Phai Rong Wua, Wat Wang Saen Suk, Wat Thawet, Thailanda

Aici este in fapt Iadul: un semn care te intampina la intrare, in Wat Wang Saen Suk, te duce cu gandul la plecarea eterna de pe Pamant. La aceasta manastire budista, dar si la celelalte, gradinile Iadului descriu pedepsele aplicate pacatosilor, cu ajutorul statuilor infatisand barbati si femei, insangerati si torturati de catre monstri sau trasi in teapa. Aceasta este in fapt o distractie, desi o alternativa inspaimantatoare a caselor traditionale bantuite – multe familii thailandeze folosesc reprezentari vizuale, prin care isi invata copiii despre moralitate.

Iadul thailandez

Osuarul Sedlec, ‘Biserica oaselor’, Sedlec, Republica Ceha

Osuarul Sedlec, de la marginea orasulul Kutná Hora, in Republica Ceha, nu este numai un loc de odihna vesnica pentru 40000 de oameni, dar constituie si un decor interesant. Construita in secolul 15, biserica oaselor si osuarul sau din pivnita, adaposteste ramasitele localnicilor dornici sa fie ingropati aici, dupa ce s-a raspandit zvonul ca pamantul are in componenta sa sol adus de la Ierusalim.

Dupa mai bine de 400 de ani, un sculptor local in lemn a fost insarcinat sa scoata la lumina oasele, in incinta manastirii. Rezultatul: coloane de schelete, straturi de maini umane si un candelabru realizat in intregime din toate oasele corpului omenesc.

Biserica oaselor, din Cehia

 Capcana diavolului, Chatham County, Carolina de Nord, SUA

La marginea orasului Siler City din Chatham County, Carolina de Nord, intr-un luminis cu un diametru ce masoara 12 metri, diavolul si-a marcat locul. Acest cerc pe care nu creste iarba si care este evitat de animale, este cunoscut in randul localnicilor sub numele de Capcana diavolului.

Potrivit legendei, spiritul rau vine aici in fiecare seara pentru a chema duhurile rele impotriva oamenilor. Cei care cred in asta spun ca orice ramane peste noapte in interiorul cercului, va fi aruncat in afara dimineata – mai putin gunoiul ramas de la petrecerea nocturna a unor adolescenti.

Un loc bantuit: The Devil’s Tramping Ground

Orasul fantoma, Fengdu, China

Fa o excursie la bordul unei ambarcatiuni de-a lungul fluviului Yangtze, pana la Fengdu, in China, sau ‘Orasul fantoma’, acolo unde vizitatorii pot reface calatoria catre lumea de dincolo, potrivit credintei taoiste. Legenda spune ca orasul, aflat pe Muntele Ming, a devenit bantuit, atunci cand doi barbati au fost transformati in fiinte celeste, cu mai bine de 2000 de ani in urma.

Viziteaza podul ‘Nimic nu mai poate fi facut’ si trecatoarea torturii, acolo unde spiritele sunt judecate si testate pentru relele facute. Masivul rege fantoma (inalt de 138 de metri si lat de 217 metri) vegheaza de pe munte asupra orasului.

Orasul-fantoma din Fengdu

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

fashiondays.ro

carturesti.ro

Urmărește-ne pe Facebook!