Hoteluri Hoteluri diverse

10 hoteluri in care au murit oameni celebri

Intrucat vedetele stau si fac destul de des tot felul de lucruri in hoteluri, devine plauzibil faptul ca ele isi pot gasi sfarsitul pe durata sederii intr-un asemenea loc, care se intampla deseori sa fie de lux.  Destul de recent, faimoasa Whitney Houston a fost gasita moarta la varsta de 48 de ani, in hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. In cele ce urmeaza ai o lista cu 10 hoteluri in care starurile si-au facut check-in-ul inainte de un check out… definitiv.

10 Chateau Marmont, West Hollywood, California

Actorul John Belushi a murit in urma unei supradoze in timpul sederii sale intr-unul din apartamentele aflate in faimosul Chateau Marmont de pe Sunset Strip din Hollywood, in ziua de 5 martie 1982. Avea doar 33 de ani. Dupa o noapte alba petrecuta in compania alcoolului si drogurilor, impreuna cu prietenii sai Robert De Niro si Robin Williams, Belushi si-a mai injectat inca o ‘speedball’ (o combinatie de cocaina si heroina) inainte de a se duce la culcare la ora 8.30 dimineata. Nu s-a mai trezit niciodata; antrenorul sau personal l-a gasit mort in pat in jurul pranzului, iar incercarile sale de a-l resuscita au fost fara succes.

Chateau Marmont, punct terminus pentru John Belushi

9 Lorraine Motel, Memphis, Tennessee

In data de 4 aprilie 1968, liderul american al miscarii pentru drepturile civile ale afro-americanilor si laureat al Premiului Nobel pentru pace, Martin Luther King Jr. a fost impuscat in balconul camerei sale din Lorraine Motel din Memphis, Tennessee. Avea 39 de ani. James Earl Ray, evadat de la Penitenciarul statului Missouri, a fost condamnat pentru crima si si-a petrecut tot restul vietii in inchisoare. Cladirea hotelului Lorraine gazduieste in prezent Muzeul National al Drepturilor Civile, un complex privat de muzee si cladiri istorice.

Martin Luther King Jr. a sfarsit in Lorraine Motel

8 Hôtel d’Alsace, Paris, Franta

Scriitorul, autorul de piese de teatru si poetul Oscar Wilde a murit in acest hotel in noiembrie 1900, dupa o lunga suferinta. Avea 46 de ani si in ciuda faptului ca era omagiat pentru opera sa literara, si-a petrecut ani buni in inchisoare in urma unor acuzatii de homosexualitate si sodomie si a murit aproape sarac lipit. Viata grea din inchisoare si-a pus amprenta pe sanatatea lui Wilde si acesta nu si-a mai revenit niciodata, dupa ce a fost eliberat.  In saptamanile ce au urmat a devenit tot mai bolnav, ocazie cu care rostea de fiecare data vorbele sale de duh celebre, printre care: “Eu si tapetul meu avem un duel pe viata si pe moarte. Unul din noi doi trebuie sa plece,” “Nu am resurse sa mor,” sau “Nu-mi pot permite nici sa mor.”

Oscar Wilde a murit in camera 16 a hotelului d’Alsace

 

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • 11. Cesare Pavese a murit sinucis, in 1950, in hotelul Roma din Torino.

Urmărește-ne pe Facebook!