Destinatii

Cele mai scumpe circuite turistice din lume

Statisticile arata ca rezervarile la acest tur al lumii, au fost completate la numai 17 secunde de la lansarea sa care a avut loc in data de 26 martie 2012, intr-o zi de luni. 15 turisti chinezi vor avea sansa sa faca o croaziera in jurul lumii, timp de 80 de zile. Turul mondial ii va purta pe participanti prin 20 de tari, pentru pretul uluitor de 160.865 de dolari, ceea ce face ca acesta sa fie cel mai scump circuit turistic din lume. Plecarea se va face din Beijing, Shanghai, Dalian si Helongjiang. In orice caz, turul mondial la bordul unei ambarcatiuni de croaziera nu se va adresa numai turistilor din China. Pasageri si din alte tari le se pot alatura in aceasta vacanta exclusivista. Agentiile de turism au pregatit o lista de rezerva, cu 36 de potentiali alti clienti, in caz ca vreunul din cei 15 inscrisi, se vor razgandi.

E normal sa te surprinda numarul mare de oameni care sunt dornici sa cheltuie aceste sume exorbitante. Trebuie insa sa stii ca acest circuit mondial nu este singurul care se adreseaza oamenilor bogati din China. La inceputul acestui an, rezervarile pentru un tur similar au fost epuizate in numai 13 secunde. Atunci a fost vorba despre o excursie cu o durata de 66 de zile, in jurul lumii. Pretul a fost de 104.759 dolari. Ctrip.com, una dintre cele mai mari agentii de turism din China, a fost organizatoarea. Daca e sa te iei dupa pret, acesta poate fi foarte bine unul dintre cele mai scumpe circuite turistice din lume.  Ctrip a reusit sa stranga 11 oameni dornici sa porneasca in aceasta calatorie de lux. Al 11-lea nu a dorit sa imparta camera cu altcineva.

CITEȘTE ȘI
Empuriabrava, aceasta Venetie a Spaniei

Dupa efectuarea rezervarilor, turistii au obtinut vizele in interval de 6 luni. Turul a inceput in data de 29 ianuarie 2012, avand drept punct de plecare orasul Shanghai. Participantii care s-au inscris in aceasta excursie de vis au fost tratati regeste. Prima escala a fost in Australia, inainte de a porni la drum intr-o calatorie de 24 de zile, catre America de Sud. Pachetul de lux a inclus o croaziera la bordul navei Silversea. Aceasta si-a transportat pasagerii de la Ushuaia in Argentina pana in Antarctica. Si ca si cum asta nu ar fi fost de ajuns, turistii au participat la sarbatoarea ‘Mardi Gras’ in Brazilia, o croaziera de 10 zile pe Marea Mediterana, o cina exclusivista in Paris, au fost cazati in faimosul hotel Burj al Arab din Dubai si au trait experienta magica a Aurorei Boreale. Excursia a luat sfarsit in data de 3 aprilie 2012.

Mai mult decat intinderea acestor calatorii in jurul lumii, incredibil este faptul ca ele se adreseaza turistilor de lux din Orient. Departe de a fi considerati apartinand lumii a treia, chinezii reprezinta in prezent clienti de baza pentru astfel de calatorii luxoase, intre care concurenta este acerba.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

banner animawingsBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!