4 Pesterile Postojna – savureaza cei 5.3 kilometri parcursi cu masina prin aceasta formatiunea geologica spectaculoasa. Este cel mai mare sistem de pesteri din lume, accesibil publicului. In pesteri se afla unele dintre cele mai mari stalactite si stalagmite vazute vreodata.

Spectaculoasele pesteri Postojna

5 Practica schiul in Alpii Iulieni – o activitate populara de iarna care atrage localnici si turisti deopotriva. Cele mai populare statiuni pentru schi sunt Cerkno, Kanin, Krvavec, Mariborsko Pohorje, Rogla si Vogel.

6 Raul Soča– considerat a fi unul dintre putinele rauri din lume care isi pastreaza pe toata lungime sa apele de culoarea smaraldului. El curge prin Valea Trenta, apoi traverseaza Italia. Valea merita vizitata atunci cand vii in vacanta in  Slovenia si stai in aceasta regiune a tarii.

7 Aventuri de vara – canyoning, paragliding si rafting sunt numai cateva dintre sporturile pe care le poti practica in Parcul National Triglav, in zona cunoscuta sub numele  Posočje. El se afla la mica distanta de capitala tarii, Ljubljana.

8 Muzeul de la Castelul Bled – Situat in incaperile in stil baroc ale castelului, muzeul infatiseaza istoria si evenimentele care au avut loc in aceasta regiune. Camerele expun artefacte datand de pe vremea primei asezari omenesti de aici, pana in zilele noastre, cu diferite prezentari culturale. Aici se afla vestita brosa ‘Pasarea Paradisului’, datand din secolul 6 si simbolizand bogatia si viata.

Castelul Bled

9 Acvariul Portorož – aceasta este o alta destinatie ce nu trebuie ratata, mai ales daca ai copii. Aflat in golful din Portul Piran, acvariul a devenit functional in anul 1967 si prezinta numeroase specii de alge, pesti si chiar rechini.

10 Maribor

Maribor, al doilea oras ca marime din Slovenia

Dupa Ljubliana, Maribor e al doilea oras ca marime din Slovenia. Aflat in apropierea granitei cu Austria, Maribor a fost construit de-a lungul raului Drava si e cunoscut in special pentru industria viticola care infloreste in jurul lui. In Maribor poti vizita Stara trta, cea mai veche podgorie din lume, care produce struguri încă de acum 450 de ani. Fa un tur viticol dar nu rata nici principalele piete ale orasului, pline de sarmul conferit de arhitectura istorica: Slomskov, Piata Principala si Piata Castelului.

 

Rezervă o cameră la hotel Booking.com

3 COMENTARII

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.