America de Sud

Cele mai tari atractii turistice din Chile

Valea Lunii, o minune naturala

Aflata intre Muntii Anzi si Oceanul Pacific, Chile este adesea numita cea mai lunga tara din lume. Nu are o latime mai mare de 180 de kilometri, dar linia sa de coasta se intinde pe mai mult de 4300 kilometri. Printre atractiile turistice de top din aceasta tara se numara cel mai arid desert din lume, peisajul spectaculos al ghetarilor si fiordurilor si numerosii vulcani care alcatuiesc inelul de foc al Pacificului.

10. Cerro San Cristóbal

Cerro San Cristóbal este un deal aflat in partea de nord a orasului Santiago, de unde poate fi admirata privelistea orasului si, in zilele senine, chiar si Muntii Anzi. In varful sau se afla o biserica si o statuie inalta de 22 de metri, a Fecioarei Maria. Aici se poate ajunge cu telecabina sau la capatul unei plimbari lungi. Cerro San Cristóbal adaposteste Parcul Metropolitano, cel mai mare parc public din Santiago. In parc se afla o grdina botanica, o gradina zoologica si doua piscine.

Capitala chiliana arata spectaculos de pe Cerro San Cristóbal

9. Monumentul natural Los Pingüinos

Cea mai mare colonie de pinguini din sudul tarii, Los Pingüinos este locul in care traiesc mai mult de 120000 de pinguini Magellan. Aflata pe mica insula Magdalena, cu o suprafata de numai 1 kilometru patrat si dominata de un far cu lumina rosie, aceasta colonie se intinde pe 35 de kilometri, in partea de nord-est a Punta Arenas. In fiecare an, in lunile septembrie si octombrie, pinguinii vin aici pentru a se imperechea. Pana la sfarsitul lunii martie, pingunii se intorc inapoi in mare.

Peste 120.000 de pinguini ce pot fi admirati in voie

8. Insula Chiloé

Insula Chiloé este cea mai mare insula din Arhipelagul Chiloé, aflat in regiunea Los Lagos si a doua insula ca marime din America de Sud, dupa Tierra del Fuego. In parte, datorita izolarii sale de restul tarii, Chiloé se remarca printr-o arhitectura deosebita si o cultura locala aparte. Spaniolii care au venit aici in secolul 16 si misionarii iezuiti care i-au urmat, au construit sute de biserici din lemn, unice in lume, in incercarea de a aduce crestinismul in arhipelag. Rezultatul a fost un amestec de credinte catolica si indigena.

Celebra Insula a Pastelui apartine de Chile

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!