burj al arab
Foto: jakubgojda
Hoteluri Hoteluri cool

Burj Al Arab, cel mai scump hotel de 7 stele din lume

Nu exista nicio indoiala ca Burj Al Arab este una dintre minunile din Dubai. El este de asemenea si cel mai scump hotel de 7 stele din lume. Gazduind unele dintre cele mai scumpe camere de hotel, el este si cea mai scumpa constructie din lume. Inalt de 321 de metri, Burj Al Arab este a patra constructie ca inaltime, la nivel mondial. Avand forma unei panze de corabie, acest colos se remarca nu numai prin inaltime. Exista controverse daca el este intr-adevar un hotel de 7 stele, dar in ce priveste luxul pe care il ofera, acesta este indubitabil. Din acest punct de vedere, Burj Al Arab nu are rival.

Burj Al Arab: un zgarie nori

Burj al Arab, cel mai cunoscut hotel de 7 stele din lume

Atunci cand arhitectul Tom Wright de la WS Atkins PLC a proiectat hotelul Burj Al Arab, stia la ce se inhama. El trebuia sa creeze o cladire simbolica pentru Dubai, ceva asemanator cu Opera din Sydney sau cu Turnul Eiffel din Paris. Ideea hotelului Burj Al Arab sau “Turnul arabilor” a aparut in octombrie 1993. Constructia impunatoare care a devenit un simbol al intregii tari, a fost finalizata in anul 1999. Nu este cea mai inalta cladire din lume, dar continua sa fie cel mai inalt hotel la nivel mondial.

Hotelul de 7 stele se afla pe o insula artificiala, aflata la 300 de metri in largul plajei Jumeirah, inaltandu-se ca un adevarat miracol creat de mana omului. Designul sau asemanator unei panze de corabie semnifica revenirea la istoria maritima bogata a acestor locuri, forma in sine fiind o creatie moderna si avangardista.

Fosta cea mai inalta cladire din lume

Statutul hotelului Burj Al Arab, de cea mai inalta cladire din lume, nu mai este de actualitate. Dar asta nu stirbeste cu nimic maretia acestei structuri. Studiaza putin detaliile tehnice ale acestei constructii si vei realiza ca ea nu este una obisnuita. Pentru recuperarea terenului au fost necesari 3 ani. Apoi, cladirea in sine a fost ridicata pe o fundatie alcatuita din 250 de piloni din beton, care se afla la 40 de metri sub nivelul marii. Intreaga suprafata a acestei constructii cu adevarat impecabile, face ca Burj Al Arab sa fie si mai scump.  Intins pe mai mult de 111.000 de metri patrati, hotelul are 28 de etaje duble ca inaltime. Fiecare etaj este inalt de 7 metri.

Cladirea adaposteste si cel mai inalt atrium din lume. Acesta se inalta la 182 de metri deasupra pamantului si ofera acces la toate cele 202 camere de lux din hotel. In acest hol grandios, vei remarca coloanele inalte, placate cu aur de 22 de carate.

Cel mai inalt teren de tenis

Terenul de tenis (foto: David Cannon)

Burj Al Arab are multe atractii de oferit. Dar una dintre cele cu adevarat spectaculoase este terenul de tenis. Hotelul de 7 stele adaposteste unul dintre terenurile de tenis aflate la cea mai mare altitudine din lume. Arena circulara  se afla aproape de varful constructiei si a creat multa valva atunci cand hotelul i-a invitat pe Roger Federer si pe Andre Agassi sa joace cateva seturi aici, in anul 2005. Cei doi jucatori se aflau in acel moment intr-un turneu care se desfasura in Dubai. Mai mult, terenul nu este destinat numai tenisului, ci serveste si drept pista de aterizare pentru elicoptere. Cate alte terenuri de tenis din lume pot face asta?

Traieste intr-un lux de 7 stele

Fiecare detaliu este perfect

De ce este Burj Al Arab numit un hotel de 7 stele, cand el se autointituleaza un hotel de numai 5 stele? Eticheta de 7 stele i-a fost pusa de catre un jurnalist englez care a scris o cronica premergatoare inaugurarii sale. Indiferent ca Burj Al Arab merita sau nu 7 stele, oricine poate admite ca el este unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume. La ce te poti astepta de la o locatie in care toate camerele sunt de lux? Odata ce intri aici, vei fi coplesit de grandorea sa. Personalul te va intampina intodeauna cu zambetul pe buze, gata sa-ti indeplineasca orice dorinta. La receptie te asteapta prosoape fierbinti care sa iti alunge oboseala de pe drum, parfumuri, curmale si cafea. Desigur, toate acestea dupa ce ai venit pana aici cu un Rolls-Royce sau ai zburat cu elicopterul.  (Nota: Transferul cu aparatul de zbor te va costa suplimentar)

Luxul este definitoriu pentru Burj al Arab

Hotelul Burj Al Arab promite servicii care sa ii justifice statutul. Poti face aici yoga, poti beneficia de masaje, poti inota in piscina interioara sau in cea exterioara si multe altele. Te mai poti relaxa jucand biliard, plimbandu-te sau servind cina la unul dintre restaurantele de top ale locatiei.

Stiai ca scrumierele de la Burj Al Arab sunt cele mai scumpe din lume? Facute din sticla borosilicica si impodobite cu diamante, o singura scrumiera din acest hotel costa 7250 de dolari. Uluitor, nu-i asa?

In interiorul apartamentelor VIP

Atunci cand pasesti in incinta unui astfel de apartament, vei gasi un avertisment care iti va reaminti de ce acesta este cel mai scump hotel de 7 stele din lume. Daca esti insotit de copii dezordonati nu trebuie sa iti faci probleme, datorita prezentei unui valet care le va aranja hainele si va asigura ordinea in camera. Fiecare apartament este dotat si cu birou. Desigur, oaspetii celui mai scump hotel din lume vor si plati pe masura. Cel mai mic apartament are 170 metri patrati, iar cel mai mare, 780 metri patrati. In fiecare dintre ele exista dus si cada jacuzzi. Articolele de toaleta apartin firmei Hermes, meniul este pus pe perna, iar scarile sunt din marmura.

Camerele hotelului bat orice imaginatie in privinta luxului

Cea mai scumpa cazare din lume

Multe s-au scris despre Apartamentul Regal, unul dintre cele mai scumpe din lume. Aflat la etajul 25, acest apartament luxos are o suprafata de 780 metri patrati. Un ascensor privat ii aduce pe oaspeti aici. Hotelul Burj Al Arab gazduieste cateva restaurante faimoase in intreaga lume, dar daca iti doresti o cina intima, Apartamentul Regal este alegerea perfecta. Aici exista si un cinematograf privat, iar interiorul este dotat cu scari din marmura – cate alte hoteluri iti ofera atata decadenta?

Dormitorul principal este apogeul in materie de rasfat, cu pat baldachin care se roteste. Si celelalte dormitoare sunt mari, fiecare dintre ele fiind prevazut cu sala de baie din marmura, cu cabina de dus si cada spa. Acum stii la ce te poti astepta aici, asa ca pregateste-te sa te ia ameteala la auzul pretului pe care trebuie sa il platesti pentru Apartamentul Regal – “numai” 18716 dolari pe noapte.

Apartamentul regal

Camerele hotelului bat orice imaginatie in privinta luxului

Restaurantele Burj Al Arab

In acest hotel de 7 stele se afla cateva restaurante vestite in intreaga lume. Un tur al lor ii va rasfata cu siguranta pe oaspeti. Una dintre cele mai impresionante locatii de acest fel este Al Mahara, care inseamna in limba araba “cochilie de scoica”. Probabil stii deja ca acest restaurant elegant este subacvatic. Oaspetii ajung aici in urma unei calatorii simulate la bordul unui submarin. Savureaza delicatesele de aici in timp ce admiri pestii exotici inotand in jurul tau.

Daca fructele de mare nu sunt pe gustul tau, urca 200 de metri deasupra nivelului marii, la restaurantul Al Muntaha. Poti lua liftul care se misca cu 6 metri/secunda. Peretii din sticla iti ofera privelisti spectaculoase ale plajei Jumeirah, ale arhipelagului articificial Palm si ale insulelor ce alcatuiesc harta lumii. Meniul include preparate moderne apartinand bucatariei europene. Pe durata sederii tale in Dubai, incearca si bucataria araba la restaurantul Al Iwan, care se afla in centrul celui mai inalt atrium din lume.

Mai poti incerca cafeneaua restaurant Baba Al Yam, poti savura trabucuri cubaneze si whiski-uri rare la Juna Lounge si poti manca ‘al fresco’ la Majlis Al Bahar.

Restaurantul Al Mahara

Reclame TV pentru hotelul Burj Al Arab

Reclamele care promoveaza hotelurile de lux nu sunt ceva obisnuit la televizor. Dar Jumeirah, compania care detine si administreaza hotelul Burj Al Arab, a lansat un clip publicitar prin care turistii sunt indemnati sa “lase in urma lumea obisnuita”. Clipul lung de aproape 1 minut arata un barbat care sare din varful cladirii si in  caderea sa, el vede imagini ale diferitelor etaje ale hotelului. Reclama este inteligenta, captivanta si promite un lux iesit din comun.

Alte locatii luxoase precum Palm, Downtown Burj Dubai si complexul Al Maha promit si ele la fel de mult rasfat, dar nu se ridica la nivelul hotelului Burj Al Arab, numit pe buna dreptate cel mai scump hotel de 7 stele din lume.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!