11. Muzeul satului bucovinean

Muzeul satului bucovinean, o incantare a spiritului si ochiului

Aflat imediat langa Cetatea de scaun a Sucevei, acest muzeu in aer liber este o adevarata incantare a spiritului, in care vei gasi repere arhitecturale populare din nordul Moldovei. Practic, patrunzi intr-un sat bucovinean, in care vei admira, atat la exterior cat si la interior, diverse tipuri de case si gospodarii ale zonei, cu anexele lor, cu vatra satului, cu biserica si clopotnita, cu birt, cu instalatii tehnice populare, cu ateliere specifice (olarit, fierarie, tesatorie etc).

Excelenta este organizarea interioara a caselor, care reda perfect modul in care se traieste la tara in aceasta zona, de la mobilier la cuptoare, de la textilele de interior la piesele de port popular. In plus, in case sunt redate in mod plastic ritualuri in stil bucovinean: botezul si inmormantarea.

In concluzie, o incursiune de calitate in lumea satului bucovinean si un obiectiv turistic pe care nu ai voie sa-l ratezi cand te afli pe drumuri sucevene.

TukTuk likes: efectele multimedia din interiorul caselor traditionale

Localizare: in Suceava, langa Cetatea de scaun

12. Manastirea Dragomirna

Una dintre cele mai frumoase manastiri bucovinene: Dragomirna

Construita de episcopul Anastasie Crimca, in anul 1609, manastirea Dragomirna este cumva diferita de celelalte manastiri din Bucovina, fiind evidente influentele de inceput al secolului 15. In primul rand, manastirea e foarte mare, e mult mai „aerisita” iar zidurile de fortificatie ii dau un aspect extrem de solid. Pe de alta parte, biserica din interior este foarte stramta iar peretii nu sunt pictati ci decorati cu gravuri.

Te poti urca pe zidurile ce inconjoara manastirea si poti admira de la inaltime interiorul in care maicutele desfasoara fel de fel de activitati. Dragomirna e asezata intr-o zona extrem de linistita si emana o pace sufleteasca molipsitoare.

TukTuk likes: zidurile din incinta, ce au o inaltime de 11 metri

Localizare: in comuna Mitocul Dragomirnei, la 15 km nord de Suceava,  pe DN29A.

13. Vatra Dornei

Parcul central din Vatra Dornei – oaza de relaxare

Perla Bucovinei trebuie vizitata intr-un periplu bucovinean, statiunea fiind situata intr-o zona superba (depresiunea Dornelor). TukTuk nu a petrecut foarte mult timp in acest frumos oras, dar am avut ragaz sa ne plimbam in Parcul Central (cunoscut pentru veveritele Mariana – n-am avut onoarea sa dam de niciuna), acolo unde am admirat Pavilionul japonez, biserica Sfanta Treime si ciudatelul castel al carui nume nu l-am localizat (izvorul Santinela?). De asemenea, am urcat cu telescaunul la cota 1400, de unde am admirat peisajul in care troneaza Giumalaul.

TukTuk likes: Parcul Central

Localizare: pe E85, in Depresiunea Dornelor.

Booking.com

Rezervă o cameră la hotel Booking.com

8 COMENTARII

  1. Multumesc foarte mult pentru acest articol. Vreau sa fac o calatorie in 2 saptamani sa vizitez cat pot de mult din Bucovina si faptul ca ai pus coordonatele din google maps m-a ajutat enorm.

    Multumesc inca o data!
    Bogdan.

    • Si noi iti multumim pentru aprecieri, Bogdan!

  2. Bucovina nu reprezinta doar manastirile, Bucovina reprezinta in prmul rand oamenii, locurile, istoria si traditia, cei de la revista cred ca vb din auzite, si Raraul, muzeul Lemnului, muzeul Apelor, Ciprian Porumbescu, muzeul de stiinte ale naturii, sunt inca cateva locuri care pot fi vizitate in Bucovina…

  3. Bine ca e trecut parcul din Vatra Dornei si nu e trecut masivul Rarau. 🙂

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.