Europa

Riviera albaneza, alternativa pentru un concediu marin

Marginita de marile Adriatica si Ionica, Riviera albaneza este o zona inca nedezvoltata, dar extrem de accesibila, comparativ cu plajele croate din nord. Oricum, Riviera albaneza nu duce lipsa de plaje minunate si alte atractii printre care apele limpezi precum cristalul, nisipul alb si asezarile mediteraneene, multe locuri de aici ramanand neschimbate si pastrandu-si intact farmecul, inca din perioada domniei Regelui Zog. Lista ce urmeaza iti prezinta cateva locatii ce trebuie obligatoriu vizitate atunci cand ajungi pe Riviera albaneza.

Se incumeta cineva sa ajunga pe Riviera albaneza?

Llogara– aici se presupune ca este locul in care Pompei cel Mare a fost urmarit de Iulius Cezar, prin padurile de conifere din tinuturile de coasta din Bulgaria. In prezent, zona este impanzita de multe specii de pasari si animale salbatice, printre care vulturi plesuvi, acvile de munte si pisici salbatice. Excursiile si zborurile cu parapanta sunt doua dintre cele mai populare activitati in aceasta zona in care frumusetea peisajului este intregita de castelele construite de sultanii medievali si de unde se poate admira intregul oras Corfu, dar si de crangurile de lamai si plantatiile de maslini.

Munte si mare la Llogara

Borsh– considerata multa vreme ca fiind cea mai placuta zona din punct de vedere al climatului, de pe Riviera albaneza, aceasta a constituit un vesnic obiect de disputa intre greci, romani si venetieni care s-au luptat permanent pentru acesti 5 kilometri de plaja. Este cea mai lunga plaja a Albaniei, care se intinde de-a lungul tarmului Marii Ionice. Desi zona este sub ocupatie albaneza, ea si-a pastrat specificul grecesc dintotdeauna. Plantatii de lamai, maslini si portocali impanzesc intreaga regiune, mirosul acestora putand fi perceput oriunde te-ai plimba pe plaja.

Borsh, o zona cu multi greci

Plaja Lukove – zona este caracterizata de nisipuri fine si o bogatie rar intalnita a vietii subacvatice. Plaja Shpella aflata in apropiere ofera mai multa intimitate si izolare si merita explorata datorita aleilor sale impodobite si caselor in stil traditional mediteranean. Zona se numara printre cele mai calme si linistite, asa ca daca vrei sa petreci o zi de genul acesta la plaja, aici e locul perfect.

O plaja linistita: Lukove

Shen Vasil si Golful Kakome – mica asezare Shen Vasil se afla dincolo de golful in care poti vedea maslini vechi de 200 de ani. Aici se afla candva o biserica care a fost distrusa insa spre sfarsitul anilor ’60. Plaja Krorezes aflata in apropiere merita si ea explorata, intrucat aici vei gasi adevarata esenta a vietii traditionale albaneze si tot aici femei imbracate in negru te vor aborda si  te vor imbia cu mancaruri delicioase.

Localitatea Shen Vasil

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

vivre.ro

carturesti.ro
Urmărește-ne pe Facebook!