Destinatii

Cele mai mari statui din lume

Statui grandioase au fost ridicate din cele mai vechi timpuri. Marele Sfinx, construit de catre vechii egipteni, are 20 de metri in inaltime si continua sa fie una dintre cele mai mari statui din intreaga lume. In ultimii 30 de ani, lumea a asistat la construirea unor monumente inca si mai mari si mai inalte. Lista de fata iti prezinta cele mai grandioase statui care exista in prezent in lume.

Rodina Mat (102 metri)

Aflata in orasul Kiev, statuia Rodina Mat este modelata dupa un simbol din timpul celui de-al doilea razboi mondial si care a mobilizat la vremea respectiva intregul popor sovietic. Statuia din titan a fost terminata in anul 1981, masoara 62 de metri inaltime si se afla in varful cladirii ce adaposteste un muzeu, intreaga structura avand in total 102 metri si cantarind 560 de tone.

Rodina Mat – otel sovietic de calitate

Imparatii Yan si Huang (105 metri)

Sculptura ce ii infatiseaza pe imparatii Yan si Huang a fost sapata intr-un munte, de-a lungul a 20 de ani si a fost terminata in anul 2007. Ea masoara 106 metri inaltime si infatiseaza doi dintre primii imparati ai Chinei, Yan Di si Huang Di. Muntele Rushmore al Chinei se afla in zona pitoreasca a fluviului Galben, langa Zhengzhou.

O statuie in munte, cu imparati chinezi

Statuia Guan Yin (108 metri)

Statuia inalta de 108 metri a zeitatii Guan Yin se afla pe coasta de sud a insulei Hainan din China. Statuia are trei laturi, una dintre ele care da spre uscat si doua care dau spre Marea Chinei de Sud. Pentru terminarea constructiei au fost nevoie de 6 ani, lucrarile fiind incheiate in anul 2005.

Guan Yin, o zeitate chinezeasca

Cristo-Rei (110 metri)

Inspirata de statuia lui Isus Mantuitorul din Rio de Janeiro, statuia Cristo-Rei a fost inaugurata in anul 1959, dupa lucrari de constructii ce au durat 10 ani.  Statuia are aceeasi marime ca si cea a faimosului sau model din Rio, respectiv 28 de metri, dar este pusa pe o structura inalta de 82 de metri, care are forma unei porti, asa ca inaltimea totala a monumentului este de 110 metri. La baza statuii se afla o punte de observatie, de unde se poate admira privelistea fabuloasa a orasului Lisabona.

Lusitana Cristo-Rei

Ushiku Daibutsu (120 metri)

Statuia Ushiku Daibutsu se afla in orasul  Ushiku din Japonia. Terminata in anul 1995, aceasta esta a treia statuie ca marime din lume, masurand nu mai putin de 120 de metri, inclusiv baza inalta de 10 metri si o platforma tot de 10 metri. Cei care vin aici sa vada statuia buddhista, pot lua un lift care ii duce pana la o platforma, unde se afla o punte de observare. Statuia placata in bronz il infatiseaza pe Amitabha Buddha, cunoscut si sub numele de Ushiku Arcadia.

Marele Buddha. Unul dintre ei

Laykyun Setkyar (130 metri)

Laykyun Setkyar este a doua statuie ca marime din lume, masurand 130 de metri, inclusiv un tron inalt de 13,5 metri. Ea a fost ridicata in varful dealului Po Kaung, aflat langa orasul Monywa in centrul Myanmar. La picioarele sale se afla cea mai mare statuie infatisandu-l pe Buddha culcat, din lume. Laykyun Setkyar a fost terminata in anul 2008, iar statuia lui Buddha culcat, in anul 1991.

Laykyun Setkyar. Doi intr-una

Statuia Spring Temple Buddha (153 metri)

Spring Temple Buddha este cea mai mare statuie din lume. Inaltimea totala a monumentului este de 153 metri, incluzand un tron inalt de 20 de metri si o alta constructie masurand 25 de metri. Realizarea acestei statui a fost planificata imediat dupa ce statuile Bamiyan Buddhas au fost aruncate in aer de catre talibani, in Afganistan. Statuia a fost terminata in anul 2008 si il infatiseaza pe Vairocana Buddha.

Buddha cea mare. Cea mai mare!

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!