Asia

Top 10 atracții turistice din India

Daca India ar trebui sa fie descrisa intr-un singur cuvant, atunci acesta ar fi diversitate. Este probabil singura tara din lume atat de diversa, incat este imposibil de spus ce iti place cel mai mult aici. Cele 28 de state si cele 7 uniuni teritoriale ofera culturi atat de variate una de alta, incat fiecare oras pe care il vizitezi, iti da senzatia ca te afli intr-o lume distincta.

Atat de multa diversitate iti poate complica serios itinerariul. Asa ca in cele ce urmeaza ai o lista cu locuri pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand ajungi in India. Este imposibil insa sa rezumi intreaga Indie la numai 10 atractii fantastice. Asa ca in cele ce urmeaza ai incorporate mai multe locuri reprezentative din diferite parti ale tarii, pentru a scoate in evidenta diversitatea acestui univers magnific.

10 Haji Ali Dargah, Mumbai – liniste si pace in mijlocul Marii Arabiei

atractii turistice india
Haji Ali Dargah, cultura islamica pura

Aflata in Worli, Haji Ali Dargah este una dintre cele mai frumoase structuri arhitecturale din oras. Nu numai ca este una reprezentativa pentru orasul Mumbai, dar este si unul dintre cele mai fine exemple ale culturii islamice indiene. Altarul contine mormantul lui Sayed Peer Hajil Ali Shah Bukhari.

Povestea spune ca Sayed Haji Ali a murit in timpul calatoriei sale catre Mecca, iar sicriul cu trupul sau a plutit pe mare, pana a ajuns in Golful Worli. Aici este locul unde a fost construit altarul (dargah). Cel mai sigur moment pentru a ajunge aici este acela cand valurile sunt mici, intrucat drumul care duce pana la Dargah este inundat atunci cand valurile sunt inalte.

In medie, in fiecare saptamana, indiferent de religia pe care o au, aici vin in jur de 100000 de pelerini. In interiorul altarului exista incaperi separate de rugaciune, pentru femei si barbati si in functie si de traditia musulmana. Cel mai bine este sa vii aici in zilele de vineri, atunci cand un grup de cantareti Sufi se aduna la un loc si canta asa-numitele ‘qawwali’. Mai poti incerca si fast-food-ul Haji Ali Juice, unde se gaseste cel mai bun shake (falooda) din oras, facut cu capsuni si frisca. Nu rata aceasta locatie in timpul calatoriei tale in India.

9 Fatehpur Sikri, Agra – o marturie a epocii aurului din perioada domniei lui Akbar

atractii turistice india
Arhitectura incredibila: Fatehpur Sikri

Orasul Fatehpur Sikri este probabil una dintre cele mai somptuoase creatii arhitecturale datand din timpul domniei acestui imparat indian. Construit initial de un conducator hindus, la inceputul secolului 16, a fost redenumit Fatehpur Sikri dupa ce Akbar a cucerit aceasta asezare in urma unei batalii.

Ce a urmat dupa, a fost construirea unui oras in totalitate din piatra de culoare rosie. Se crede ca stilul arhitectural din Fatehpur Sikri a fost inspirat in mare masura de gusturile si preferintele imparatului Akbar. In Fatehpur Sikri se afla unele dintre cele mai importante cladiri ce dateaza din perioada domniei Mughal. Constructii precum mormantul lui Salim Chishti, Buland Darwaza, Diwan-i-Khas si multe altele, se afla toate in acest oras. Este unul dintre acele locuri unde istoria se afla concentrata intre zidurile orasului. Tour operatorii din India reusesc se descrie istoria acestor locuri in mod fabulos, asa ca nu rata aceasta destinatie!

8 India Gate, New Delhi – incarca-te cu patriotism

atractii turistice india
Un fel de arc de triumf: India Gate

Nu poti veni in India fara a vedea “Poarta Indiei”. Privita drept un monument national al tarii, ‘India Gate’ este un adevarat tribut adus patriotismului. Proiectata de catre Sir Edward Lutyens, constructia a fost ridicata in onoarea celor 90000 de soldati indieni care si-au pierdut viata in primul razboi mondial si in timpul razboaielor afgane. Intr-un altar de sub arcada portii, arde flacara Amar Jawan Jyoti, dedicata memoriei soldatilor necunoscuti. De Ziua Republicii, Primul Ministru aduce un omagiu tuturor eroilor cazuti la datorie, la Poarta Indiei. Un adevarat memento in cinstea curajului armatei indiene, o excursie la acest monument nu trebuie ratata.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!