Europa

20 de lucruri de vazut si facut in Varsovia

Lucrurile pe care le poti face in Varsovia sunt multe si variate: poti explora centrul sau istoric sau poti merge la un concert de muzica clasica sau jazz, poti face o vizita la un muzeu sau poti face cumparaturi, poti savura preparatele traditionale poloneze sau te poti relaxa pur si simplu in mijlocul naturii. In lista de mai jos sunt incluse obiective turistive, activitati si experiente memorabile care iti vor face sederea in capitala poloneza, de neuitat. Iata deci ce sa vezi si ce sa faci in Varsovia:

1. Fa un tur al Orasului Vechi

Inima Varsoviei este zona veche a orasului, unde se afla Castelul regal, biserici si cladiri datand din perioada Renasterii. Reconstruit dupa cel de-al doilea razboi mondial, Orasul Vechi a devenit un adevarat monument, simbol al mandriei locuitorilor de aici si al determinarii de care acestia au dat dovada in incercarea de a readuce la viata tot ceea ce a fost distrus in urma razboiului. Aceasta zona incantatoare este impanzita de muzee, magazine, restaurante si cafenele.

Orasul vechi – o mandrie pentru orice polonez (foto: Daniel Barreto)

2. Exploreaza Drumul regal

Ruta regala din Varsovia te va purta pe langa unele dintre cele mai importante monumente si biserici din oras. Acesta a fost drumul parcurs de regi atunci cand vizitau orasul, prin urmare de-a lungul sau se afla unele dintre cele mai grandioase structuri arhitecturale. Daca vii aici inainte de apusul soarelui, vei vedea toate cladirile scaldate intr-o lumina aurie, ceea ce face ca atmosfera sa fie una extrem de romantica.

3. Bucura-te de o dupa-amiaza intr-un parc

Varsovia este unul dintre cele mai verzi orase ale Europei si asa a fost timp de secole intregi. Parcurile si gradinile de aici se afla la numai o aruncatura de bat de obiectivele turistice importante din oras. Fa o plimbare, mergi la un picnic sau racoreste-te la umbra copacilor, in zilele fierbinti de vara.

Frumosul parc Lazienki

4. Fa o vizita in partea evreiasca a orasului

Nu a mai ramas prea mult din cartierul evreiesc din Varsovia, care a fost transformat in ghetou in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Oricum, daca ai un ghid turistic bun la tine (care poate fi si uman), vei avea sansa sa vezi marturiile evreiesti ale orasului. In unele locuri, monumentele simbolizeaza evenimente, marcheaza locatii  sau comemoreaza personalitati de seama ale Varsoviei.

5. Mergi la cumparaturi

De la centre comerciale pana la magazine de suveniruri sau magazine specializate in mancare, indiferent ce cauti sa cumperi, Varsovia le are pe toate. Printre mall-urile mari se numara si Golden Terraces, de langa Palatul Culturii si Stiintei. Magazinele mici, unde gasesti articole fabricate in Polonia, se afla in Orasul Vechi si de-a lungul principalelor bulevarde.

 

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!