Chimayó, New Mexico

Chimayó, misteriosul orasel mexican

O aura de mister si spiritualitate inconjoara Chimayó, un mic orasel mexican, aflat la poalele Muntilor Sangre de Crist, la aproximativ o ora si jumatate distanta de Santa Fe. Infiintat de spanioli la sfarsitul anului 1600, orasul a devenit cunoscut prin dezvoltarea tesatoriilor, a fermelor si a septelului, practici care sunt intalnite si in zilele noastre. In anul 1800, locuitorii au facut marturii legate de insanatosiri miraculoase intamplate langa un crucifix recent descoperit in urma sapaturilor, iar in anul 1816, a fost construita capela Santuario de Chimayó pentru a marca toate aceste evenimente. Vizitatorii – multi dintre ei cautand insanatosirea – vin inca in grupuri mari la capela, care este si punct terminus al pelerinajului anual ce precede Pastele.

Cum se ajunge aici: Chimayó se afla la 30 de minute nord de  Santa Fe si 75 de minute sud de Taos.

Molokai, Hawaii

Molokai, poate cea mai “hawaiana” insula

Desi in Molokai exista mai multe comunitati de localnici, insula are o populatie toatala de aproximativ 8000 de locuitori, ceea ce face sa fie considerata un orasel in sine.  Aici se afla cel mai lung recif continuu de tip bordura din Hawaii si cele mai inalte stamci marine din lume. Molokai este adesea numit “adevaratul Hawaii” – aici nu exista semafoare, exista o lege impotriva cladirilor mai inalte decat un cocotier si mai mult de jumatate din rezidenti sunt Hawaii-eni nativi. Printre activitatile pe care le poti practica aici se numara o calatorie cu catarul prin Parcul Istoric National Kalaupapa, vizite la bisericile datand din secolul 19, in stilul celor apartinand misionarilor, o plimbare pe cel mai lung debarcader, aflat in orasul principal al insulei, Kaunakakai si relaxare pe plaja Papohaku, lunga de aproape 5 kilometri.

Cum se ajunge aici:  Micul aeroport Molokai face legatura cu Oahu si Maui, dar cel mai usor se ajunge aici cu feribotul din Maui, calatoria durand 90 minute (63,60 $ un drum; molokaiferry.com).

Citește partea a doua, aici.

Rezervă o cameră la hotel Booking.com

2 COMENTARII

  1. Am auzit de Eze şi de Goreme si sunt chiar senzationale din toate punctele de vedere. Ador acest gen de articole…

  2. Am auzit de Goreme si Molakai, am vazut doar Goreme…. uimitor de frumos!

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.