agistri
Agistri / Foto: siete_vidas
Europa

Insulele grecesti: Agistri

La numai 19 mile nautice de Pireu, Agkistri (Agistri) este un paradis usor accesibil in golful Argosaronic. Ape azurii, paduri de conifere si vegetatie luxurianta (unde multe specii de pasari isi gasesc refugiul) sunt principalele caracteristici ale acestei insule micute dar fermecatoare, in care traiesc mai putin de 1000 de locuitori! Pe insula exista 3 mari asezari: Megalohóri (sau Mýlos), Skála si Limenária. In afara de mica biserica Ayioi Theódoroi, alte atractii ale insulei sunt Metopis si moara de la Megalohóri, construita in anul 1812. Nu rata sansa de a te plimba prin padurile de pe insula.

agistri grecia
Agistri e o insulita greceasca incantatoare / Foto: milangonda

Cea mai cunoscuta plaja de pe insula este Skála; altele care merita vazute sunt Limenária, Drayonéra, Maréza, Apónisso, Mýlos (care sunt de fapt doua plaje, una cu nisip si una cu pietris) si Halkiáda, o plaja izolata cu pietre albe, preferata in special de catre nudisti.

Cum se ajunge in Agistri

agistri insula
Agistri / Foto: Canva Photos

Insula este legata de Pireu prin feribot sau barci rapide cu motor, care circula direct sau prin Aegina. Agkistri este accesibila din Aegina si cu taxiul pe apă.

Citeste si: Insulele grecesti – Kos

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

fashiondays.ro

Urmărește-ne pe Facebook!