Europa

5 lucruri simpatice despre Dublin

Orasul Dublin a devenit in zilele noastre una dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa. In fiecare an, milioane de turisti ii viziteaza faimoasele pub-uri si se imbraca in verde pentru a sarbatori ziua Sf. Patrick. Iata cateva lucruri amuzante despre Dublin, pe care poate nu le stiai.

Dublin, un oras de un magnetism fantastic

Locul natal al berii negre Guinness: In anul 1759, Arthur Guiness a incheiat afacerea vietii sale. El a inchiriat o berarie in centrul orasului Dublin, pentru o renta anuala de 45 de lire si a semnat contractul pentru 9000 de ani!  Acesta este locul unde este produsa in prezent cea mai faimoasa bautura alcoolica a Irlandei. In intreaga lume se vand zilnic 10 milioane de pahare de bere Guinness. Locuitorii din Dublin iubesc berea, ei beau 9800 de halbe pe ora, incepand de vineri de la ora 17:50 si pana in jurul orei 3, lunea ce urmeaza. De asemenea, donarea de sange in Dublin, este recompensata cu o halba de Guinness, deoarece este recomandat sa inlocuiesti cantitatea de fier pierduta in timpul acestei operatiuni.

Fabrica de bere Guinness este principalul obiectiv turistic al capitalei Irlandei

Un singur oras, doua nume: Dublin are de fapt doua nume diferite! Baile Atha Cliath, care se traduce prin “Vadul gardurilor din stuf” si Dubh Linn, care in limba galica veche inseamna “Piscina neagra”. Acest nume se refera la o piscina care se afla candva pe locatia fostei gradini a Castelului Dublin.

Podurile ciudate: Dublin are doua poduri foarte curioase. Primul, O’Connell, trece peste raul Liffey si este singurul pod european care are lungimea egala cu largimea. El a fost construit in anul 1863, pentru a inlocui un pod de lemn care data din anul 1801. Inaintea sa, aici exista numai o structura din franghii care putea duce numai o singura persoana o data. Apoi, este podul Ha´penny, care a fost numit astfel, pentru ca trebuie sa platesti o taxa de jumatate de penny pentru a trece peste el.

Podul O’Connell are lungimea egala cu latimea

Pub-urile irlandeze: Surprinzator, orasul Dublin are numai cateva pub-uri pe cap de locuitor, comparativ cu alte capitale europene. Cel mai vechi pub din Irlanda se numeste Brazen Head (Capul de bronz) si functioneaza incepand din anul 1198.

The Brazen Head este cel mai vechi pub din Irlanda

Oameni faimosi: Dublin se lauda cu o adevarata lista de celebritati, intrucat aici s-au nascut multi oameni faimosi. Scriitori precum George Bernard Shaw (singura persoana din lume care a castigat un Premiu Oscar si un Premiu Nobel), James Joyce, Oscar Wilde si Bram Stoker sunt originari din Dublin. Scena muzicala are si ea cativa reprezentanti de frunte, precum Bono de la U2, Sinead O´Connor si artisti de la Hollywood printre care Maureen O’Hara, Gabriel Byrne si Colin Farrell.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!