Aventura

Top 10 locuri de facut bungee jumping

Bungee jumping este o activitate relativ noua, plina de adrenalina. Si chiar daca aruncatul in gol, legat de o sfoara, este sigur, trebuie totusi sa dai dovada de mult curaj pentru a-l incerca. Saltul in gol de la inaltimi greu de imaginat si la viteze care iti pot frange gatul se adreseaza unor persoane cu adevarat speciale si cu mult sange rece. Daca esti pasionat de asa ceva, ai mai jos cele mai bune locatii din lume unde poti incerca acest sport extrem.

1. Edmonton, Alberta, Canada

O locatie unica pentru practicarea bungee jumping, intrucat nu trebuie sa-ti faci probleme in ce priveste vantul si alte conditii meteo, ea fiind localizata in interiorul popularului mall, West Edmonton. Pana acum, este singurul loc unde bungee jumping-ul se poate practica in interior.

In West Edmonton Mall exista un imens parc acvatic, unicul loc in care poti practica bungee jumpingul indoor

2. Podul Bloukrans, Africa de Sud, Africa

Podul Bloukrans, cel mai inalt loc din lume unde poti sari cu coarda

Acesta este cel mai inalt pod de pe care poti sari si cea mai mare constructie cu o singura trecere, in forma de arc, din lume. Podul Bloukrans este de asemenea recunoscut ca fiind cea mai inalta locatie pentru bungee jumping de pe glob, cei care se incumeta sa sara aici, putand sa o faca de la o inaltime de 216 metri.

Podul are o inaltime de 216 m

3. Auckland, Noua Zeelanda

Aucland: zbor in port

Frumosul oras Auckland a gazduit primul salt bungee-jumping de pe un pod aflat intr-un port. Exista mai multe optiuni pentru sarituri, printre care una in care atingi apa inainte de a fi aruncat inapoi in sus.

4. Cascada Victoria, Zimbabwe, Africa

Zbor deasupra fluviului Zambezi

Faimosul pod de la Cascada Victoria din Africa ar putea fi foarte bine cea mai populara locatie de bungee-jumping din lume. Saritorii se arunca de pe pod catre Fluviul Zambezi aflat dedesubt, de la o inaltime de aproximativ 111 metri. Peisajul este si el fantastic.

5. San Jose, Costa Rica

Tropical bungee, in Costa Rica

Aici se afla un pod numit Tropical Bungee, la 56 kilometri vest de capitala San Jose. Este unul dintre cele mai inalte poduri pentru bungee jumping din lume, cu o inaltime de aproximativ 81 metri.

6. Sunshine Coast, Queensland, Australia

"Glontul" bungee

Acest peisaj mirific este gazda unei catapulte numite Bungee Bullet. Pe scurt, este vorba despre reversul sariturii de bungee jumping, avand in vedere ca esti aruncat in aer la o inaltime de 46 metri, in doar o secunda.

7. Podul Bhote Khosi, Nepal

Bungee nepalez, pe podul Bhote Khosi

Aici este locatia uneia dintre cele mai pitoresti si inalte sarituri de bungee jumping din lume. Daca vrei sa incerci ceva la inaltime mai mica, poti alege un salt in care esti legat cu cabluri de un pod adiacent, totul intr-un cadru mirific.

8. Podul Kawarau, Queenstown, Noua Zeelanda

Podul Kawarau, din Noua Zeelanda

Aceasta populara locatie se afla in South Island din Noua Zeelanda si este prima din lume, amenajata pentru bungee-jumping. Are numai 43 de metri inaltime, ceea ce face ca aici sa fie locul ideal daca incerci un salt pentru prima oara.

9. Valea Verzasca, Elvetia

Sarituri in gol in Valea Verzasca, din Elvetia

Aceasta zona de bungee-jumping din Valea Verzasca a devenit populara in anul 1995, dupa ce a aparut in filmul din seria James Bond, ‘Golden Eye.’ Pelicula debuteaza cu un cascador sarind in vale, iar restul e deja istorie.

10. Turnul Eiffel, Paris, Franta

In anul 1987, unul dintre fondatorii oficiali ai bungee-jumping-ului, A.J. Hackett, a sarit de pe Turnul Eiffel in timpul unei demonstratii. Cu toate acestea, e foarte putin probabil ca vor mai fi executate multe salturi de acest fel de pe faimosul simbol al Parisului.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!