santo domingo
Foto: booking.com
America de Nord

Ce sa vizitezi in Santo Domingo, o capitala istorica

Republica Dominicana nu inseamna doar plaje albe si ape albastre. Cei carora le place sa mai si vada ceva, in afara de intinderi de nisip si paie de cocktail, vor descoperi ca orasul Santo Domingo, capitala tarii, este o destinatie obligatorie pentru impatimitii istoriei si pentru cei interesati sa afle cat mai multe despre inceputurile Lumii Noi.

santo domingo
Capitala Santo Domingo nu trebuie ocolita, atunci cand te afli in vacanta in Republica Dominicana / Foto: ULora

Santo Domingo este cel mai vechi oras colonial de pe continent si aici poti fi sigur ca vei vedea prima strada, prima biserica si prima asezare de acest gen din aceasta parte a lumii. In afara de semnificatia sa istorica, incantatoarele ruine si arhitectura specifica, orasul este cunoscut si drept o destinatie pentru petrecareti, mai ales in timpul vestitului Carnaval Dominican. La toate astea adauga multimea palmierilor si a plajelor cu nisip auriu  si vei obtine destinatia de vacanta perfecta.

Catedrala Santa Maria la Menor
Catedrala Santa Maria la Menor / Foto: 5albemarleway.co.uk

Principala atractie turistica din Santo Domingo este Zona Colonial, inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO, acolo unde arhitectura coloniala detine suprematia. Plimbarile de voie in aceasta zona iti permit sa te bucuri de stradutele pietruite si sa admiri cladirile vechi de secole.

Fa o vizita la Catedrala de Santa Maria la Menor, care dateaza din anul 1540, ceea ce face ca ea sa fie cea mai veche catedrala din America.  Fatada sa din var de culoarea coralului poate ca nu arata impresionant, dar arunca o privire interiorului extrem de bine conservat si tavanului boltit, a carui frumusete e cu adevarat iesita din comun, pentru a aprecia mai bine acest loc de veneratie cu o vechime de mai bine de 600 de ani.

Calle El Conde este o atractie in sine, nu numai pentru ca este cea mai veche strada de pe continent, dar si pentru magazinele, cafenelele si restaurantele aliniate de-o parte si de alta a acestei vestite magistrale. Alte locuri care merita vizitate sunt: fortaretele San Jose si de la Caridad, ruinele de la Puerta de la Misericordia si resedinta datand din secolul 15, Alcazar de Colon.

santo domingo
Pe strazile din Santo Domingo

Dincolo de zona coloniala se afla Malecon. Acesta este un centru comercial prosper, extrem de popular printre turisti, nu numai pentru cumparaturi si atmosfera deosebita oferita pentru cina, dar si pentru petrecerile care se organizeaza aici. Daca vrei sa exprimentezi distractia din Malecon, alatura-te Carnavalului si Festivalului de Merengue si vei vedea cum intregul cartier se transforma intr-o mare discoteca care pulseaza in ritmul muzicii latino.

Daca vrei sa vizitezi muzeele din Santo Domingo, mergi in Plaza de la Cultura, aflata in cartierul Gazcue. Aici se afla cateva muzee printre care muzeul de arte moderne, muzeul de istorie naturala, muzeul de istorie si geografie si muzeul Hombre Dominicano. Pasionatii de cultura pot asista la reprezentatiile oferite de Teatrul National. Fa un popas si la Palatul Artelor Frumoase, pentru performantele de exceptie ale Orchestrei Nationale Simfonice. Daca esti iubitor de arta, viziteaza artera 27 de Febrero si simte fiorul scenei artistice locale, in multele galerii aflate in aceasta zona.

Alcazar de Colon
Alcazar de Colon / Foto: Vlad Petin

Picnicuri, plimbari si circuite in natura, iata numai cateva din activitatile pe care le poti face in Gradina botanica din Santo Domingo. Aceasta se intinde pe o suprafata de 2 milioane metri patrati, ceea ce o transforma intr-o adevarata gradina a lumii. Trebuie sa vezi neaparat Gradinile japoneze, una dintre cele mai mari atractii de aici.

Alte locuri care merita vazute in Santo Domingo sunt: Faro a Colon sau Farul lui Columb, pestera magnifica Los Tres Ojos si lagunele sale, acvariul national cu exemplarele sale uriase de vaci de mare. Toata astea fac din Santo Domingo un loc in care te vei mai intoarce cu siguranta!

Citeste si: Croazieră în Caraibe: 7 – Santo Domingo, acolo unde începe Lumea Nouă

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!