hotel eden
Foto: Conde Nast Traveler
Hoteluri Hoteluri cool

TukTuk recomanda: Hotel Eden, Roma

Roma e un muzeu in aer liber, in care la fiecare pas gasesti cate un semn istoric. Si cate un hotel spectaculos. Unele dintre acestea au darul de a imbina ambele calitati: sunt atat istorice cat si spectaculoase. Este cazul hotelului Eden, aflat la doi pasi de Treptele Spaniole, unul dintre locurile de referinta ale Romei turistice. Hotel Eden face parte din lantul Le Meridien, insa povestea lui incepe in octombrie 1889, cand Francesco Nistelweck, un hotelier bavarez, si-a vazut visul cu ochii la finalul aranjarii acestui stabiliment aflat la intersectia strazilor Ludovisi si Porte Pinciana.

Cladirea a capatat astfel o anvergura spectaculoasa, fiind transformata intr-un hotel cu 64 de camere de un bun gust desavarsit, aflata sub administrarea sotiei sale, Berta Hassler, fiica proprietarului unui alt celebru hotel de lux din Roma – Hassler Hotel (aflat in prezent exact la capatul de sus al Treptelor Spaniole).

Hotel Eden si-a capatat rapid un renume iar dezvoltarea lui anterioara (care a inclus adaugarea de inca 3 etaje) i-a consolidat reputatia si a atras o multime de personalitati cu adevarat importante, care i-au trecut pragul de-a lungul timpului. Printre acestea, insusi Federico Fellini, roman prin adoptie, care prefera sa dea interviuri pe minunata terasa a hotelului ce patroneaza capitala Italiei. In 1992, hotelul a fost inchis pentru doi ani si jumatate, fiind complet renovat, intr-o operatiune care a costat nu mai putin de 15 milioane de euro. El a fost redeschis oficial in septembrie 1994, odata cu vizita primului ministru britanic, doamna Margaret Thatcher.

Am plimbat TukTuk-ul prin acest hotel cu adevarat special in care, de la intrare si pana cand inchizi lumina de la capul patului, ai senzatia ca cineva te trateaza ca pe un rege. Vei primi o sticla de vin sicilian din partea casei, impreuna cu o scrisoare personala, prin care directorul hotelului iti multumeste ca ai trecut pragul acestuia.

Camerele inalte sunt diverse si surprinzatoare, de la studiouri pana la pentahouse-uri, trecand prin apartamente, apartamentul prezidential si apartamentul regal. Atmosfera de la receptie e invaluita intr-o discreta muzica clasica, iar personalul te insoteste la fiecare pas, pana in camera pe care ti-o prezinta cu meticulozitate. Facilitatile camerei sunt lesne de dedus.

Masa e servita la etajul sase, acolo unde Roma se intinde la picioarele tale, aratandu-ti comorile ei. Tot acolo exista barul La Terrazza, unde barmanul iti mixeaza cocktailuri magice sau iti desface o sticla de vin fabulos – din soiuri pe care vedete precum Robert de Niro sau Keanu Reeves le-au apreciat atat de mult incat au luat si la pachet cand au plecat. Daca simti nevoia, poti incerca spa-ul, poti lucra in zona special rezervata sau pur si simplu te poti relaxa pe una dintre multele canapele confortabile, citind presa zilei. Inutil de spus, mancarea este rafinata si serviciile sunt impecabile.

Hotel Eden este, in mod evident, un hotel scump. O camera depaseste lejer 300-350 de euro / noapte (apartamentul regal ajunge si la 1300 euro) insa daca iubesti luxul si rafinamentul, vei scoate fara retineri cardul pentru a rezerva o camera aici, pentru cateva zile romantice petrecute la Roma.

Si un mic pont: cere camera 107 (in caz ca e libera). Vei avea surpriza sa te trezesti intr-un studiou imens, cu patul la „parter”, spatiul de lucru la etajul unde urci cateva scari si de la care, o alta scara in spirala, te va purta pe o terasa imensa, numai a ta. Acolo poti da o petrecere, poti sta la soare sau pur si simplu poti admira peisajul, gandindu-te ca daca toate drumurile n-ar fi dus la Roma, unul dintre ele sigur s-ar fi indreptat catre Hotel Eden, un paradis al oricarui calator in Cetatea Eterna.

[mappress mapid=”3″]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] de vechi si modern. Este un loc facut pentru a fi strabatut cu piciorul, iar daca te cazezi la hotelul Eden, aflat in mijlocul centrului istoric, ai sansa sa explorezi multe dintre atractiile de prim rang, […]

  • […] de vechi si modern. Este un loc facut pentru a fi strabatut cu piciorul, iar daca te cazezi la hotelul Eden, aflat in mijlocul centrului istoric, ai sansa sa explorezi multe dintre atractiile de prim rang, […]



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!