amelie poulain
Europa

Vezi Parisul prin ochii lui Amelie!

Daca esti in cautarea inspiratiei pentru a rezerva o calatorie la Paris, in Franta, atunci urmareste unul dintre cele mai incantatoare si elegante filme facute vreodata, Amelie si cu siguranta vei stii ce ai de facut. Acest film este exact ce a reprezentat “La Dolce Vita” pentru Roma si majoritatea filmelor lui Woody Allen, pentru New York. Ai mai jos unele dintre cele mai bune locuri pe care trebuie sa le incluzi in calatoria ta prin Paris, avand ca punct de pornire filmul in care a stralucit frantuzoaica Audrey Tatou.

Fabulosul destin al lui Amelie Poulain – unul dintre cele mai frumoase filme din istoria cinematografiei

Rue Saint Vincent

Rue Saint Vincent
Rue Saint Vincent / Foto: Shadowgate (Wikimedia)

Dealul nordic din Montmartre constituie decorul multor scene din film si prin faptul ca este un cartier bogat din punct de vedere artistic si sentimental, merita din plin sa faci un film asa cum este “Amelie” aici. Dealul coboara printre stradutele pietruite, pana intalneste cupola alba si stralucitoare a Basilicii Sacré-Cœur. In trecut, Picasso si Dali au fost inspirati de culoarea si atmosfera vibranta a acestei zone, iar frumoasa Rue des Trois Freres este locul unde locuieste Amelie si unde incepe filmul.

Metroul parizian

metrou paris
Foto: Gagliardi Photography

Amelie isi petrece timpul liber in locuri ciudate, iar metroul parizian este unul dintre ele. In film, ea aduna fotografii tip pasaport gasite pe peronul statiilor, iar locatia folosita in film este La Motte-Picquet-Grenelle. Deschisa in anul 1906, aceasta statie constituie un nod vital al metroului din Paris – aici intersectandu-se trei linii – care devine foarte aglomerat la orele de varf. Personajul masculin din film, Nino, imprastie afise in aceasta statie, pentru ca Amelie sa le gaseasca.

Palace Video, Bulevardul Clichy nr. 57

Palace Video
Foto: Piecesofuk (Wikimedia)

In caz ca nu stii deja, Moulin Rouge reprezinta apogeul dragostei si al desfraului, care te aduc in apropierea faimosului cabaret, pe strada unde se afla locul de munca al lui Nino. Locatia este total nepotrivita pentru el si, desigur, nelalocul ei si in film, dar acest sex shop care exista cu adevarat se integreaza foarte bine in zona numita Pigalle.

Sacré-Cœur

Sacré-Cœur
Foto: MarcelloLand

Jucausa Amelie organizeaza o adevarata vanatoare de comori pentru iubitul ei Nino, ceea ce iti ofera o sansa de a vedea cat de mult se poate din imprejurimile faimoasei biserici de pe deal. In film, Nino urmareste sagetile care urca treptele ce duc in locul de unde se vede intregul oras. Pe masura ce vei reface si tu acest traseu, vei fi intampinat de copii care se joaca, turisti in cautare de chilipiruri si artisti de pantomima…asa cum patea si Nino in film. Cand vei ajunge in varful dealului, de ce sa nu bagi si tu o moneda in telescop, aidoma prietenului nostru si sa admiri privelistea?

Café des Deux Moulins (Cafeneaua celor doua mori de vant)

Café des Deux Moulins Parisul prin ochii lui Amelie
Foto: Oddviser

Ce e mai bun ramane intotdeauna la sfarsit. Daca ai vazut “Amelie”, unul dintre locurile care iti vor ramane in inima, este frumoasa cafenea art deco unde ea lucra si uneori reflecta asupra sanselor pe care le-a avut in viata. Vestea buna este ca aceasta cafenea exista cu adevarat si este profund indatorata filmului care a contribuit la succesul sau in afaceri. Tot ce exista inauntru se regaseste mai mult sau mai putin in film, cu exceptia unui poster cu personajul Amelie, care semnifica recunostinta proprietarilor cafenelei pentru acest film. Aceasta cafenea nu este usor de gasit in Paris, ceea ce o face si mai speciala. Mergi pe Rue Lepic, pana la intersectia cu Rue Cauchois si este chiar pe colt.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!