Techno Tuk

E-book Nook Color – prietenul calatorilor

Pentru calatori, diferentele dintre e-book-urile Kindle si Nook, dealtfel foarte asemanatoare, se fac atunci cand vine vorba de detalii. Noul Nook Color de la Barnes & Noble este un produs cu un potential urias, care-l recomanda pentru a deveni mai mult decat ce este astazi un eReader. O comparatie cu Nook Wi-Fi sau cu “amazonianul” Kindle, iti cere sa evaluezi mai intai ce tip de gadget de calatorie vrei cu adevarat sa achizitionezi.

Ce este Nook Color?

Este cel mai recent eReader de la Barnes & Noble, care inregistreaza vanzari record pentru ecranul sau color de 17.8 centimetri (7 inch), de tip touchscreen. Lansat pe piata in noiembrie 2010, Nook Color este primul eReader cu ecran color, care se vinde (in America) la un pret de 249 dolari si in Romania la 1099 lei.

Principalele diferente dintre Nook Color si Kindle

In esenta, Nook Color functioneaza asemanator cu Kindle sau Nook Wi-Fi. Nook Color are optiunea de wi-fi, desi nu are capacitate 3G.

Lipsa optiunii 3G, mai ales pentru turisti, nu este totusi deranjanta, intrucat experienta de navigare pe net este destul de greoaie pentru un eBook. Nook Color foloseste aceeasi magazie Barnes & Noble eBook si, in afara de imaginile vii din ziare, reviste si carti, iti ofera ceea ce trebuie sa iti ofere: citirea cartilor in format electronic. Fiind color, evident ca acumulatorul rezista ceva mai putin decat in cazul fratelui Wi-Fi: 8 ore, fata de 10.

Si totusi, ceea ce deosebeste Nook Color de Kindle este potentialul. Kindle este un eReader dedicat si proiectat in acest scop, in timp ce Nook Color poate deveni o tableta versatila in viitorul apropiat.

Plata pentru potential

Kindle este limitat prin hardware-ul in sine, in timp ce Nook Color este aproape o tableta ‘full’, fiind dotata cu un sistem de operare Android Barnes & Noble. Deschiderea lui Nook Color catre Android Market, aduce eReader-ul cu un pas mai aproape de iPad, ceea ce nu se intampla in cazul lui Nook Wi-Fi sau Kindle.Si, ce e cel mai important, va exista in curand un update care va aduce lui Nook Color suport Flash si, de asemenea, accesul catre un magazin propriu de aplicatii. Pana atunci, sa retinem ca Nook Color e primul Ebook cu ecran full color si acces WiFi, o memorie de 8GB (expandabila), functii de sharing si acces la mediile de socializare. Cartile electronice incarcate pe Nook Color fac ca experienta cititului sa devina mult mai placuta pentru calatori in momentele de relaxare.

Nook Color este primul reader cu ecran touch Full Color şi cu acces Wi-Fi. Reader-ul este bazat pe sistemul de operare Android, are un display touch VividView cu diagonala de 7 inchi şi memorie internă de 8 GB, ce poate fi extinsă. Funcţiile de sharing sunt şi ele extrem de bine dezvoltate, fie că este vorba despre site-urile de social networking, gen Twitter sau Facebook sau de reţelele Wi-Fi. Si, da, avand Android, poti juca si Angry Birds pe ea, in caz ca te-ai plictisit de Dostoievski.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!