Asia

Cele mai tari atractii turistice din Dubai

Emiratele Arabe Unite sunt alcatuite din sapte emirate, unul dintre ele fiind Dubai.  Este cel mai modern emirat si este considerat un oras stat independent. Pentru oamenii din intreaga lume, este bine cunoscut drept unul dintre centrele mondiale de afaceri si distractie. Dubai este un oras al superlativelor: cel mai rapid, cel mai mare, cel mai inalt, cel mai intins, cel mai intens. Toate obiectivele turistice ale orasului sunt impartite in “Vechiul Dubai“ si “Modernul Dubai“, iar diferenta intre ce este vechi si ce este nou in oras este uriasa.

Scoala Al Ahmadiya

Prima scoala din Dubai a fost construita in anul 1912, iar in prezent a fost transformata intr-un muzeu educational. Intrucat intrarea e libera, trebuie sa-ti faci timp pentru a vizita muzeul, pentru a avea o idee despre cum s-a dezvoltat sistemul educational in aceasta tara, de-a lungul celor 98 de ani, de la infiintarea sa pana in zilele noastre.

Scoala Al Ahmadia, transformata in muzeu

Moscheea Jumeirah

Aceasta este una dintre putinele moschei din Dubai, care poate fi vizitata si de catre persoane de alta religie, decat cea musulmana. Este cea mai mare din oras, asa ca va fi o experienta interesanta sa vezi un exemplu clasic de arhitectura islamica. Moscheea Jumeirah incearca de asemenea, sa promoveze lumea islamica in lumea non-islamica.

Moscheea Jumeirah - printre putinele moschee ce se pot vizita

Burj Khalifa

In calitatea sa de cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa domina linia orizontului in Dubai. Structura inalta de 828 de metri si avand 160 de etaje, este un simbol al cooperarii internationale. Punctul de observare se afla la etajul 124 si este numit “At the top”.

Oglinjoara-oglinjoara, cine-i cea mai nalta din... lume?

Insulele Palmier

Insulele Palmier sunt insule artificiale aflate dincolo de linia de coasta din Dubai. Aceasta dezvoltare urbana este o caracteristica pentru Emirate, avand in vedere ca aici se construieste in prezent inca un arhipelag artificial. Acum 20 de ani, cand Dubai a inceput sa-si reorganizeze coasta, crearea Insulelor Palmier era doar o parte a planului.

Vrei o locuinta in Palmier?

Mall-urile pentru cumparaturi

A include mall-urile in lista celor 5 atractii turistice din Dubai, poate parea ciudat. Dar asta pana le vezi. Atunci vei intelege ce inseamna sa vizitezi un mall in acest emirat. Mergi la noul mall de aici. Toti impatimitii de schi vor aprecia centrul special amenajat pentru practicarea acestui sport, situat in incinta mall-ului. Nu trebuie sa vii cu echipamentul tau, nici macar cu o jacheta, poti inchiria totul direct acolo.

Mall-urile din Dubai - atractii turistice importante

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!