Kilimanjaro
Kilimanjaro / Foto: NiseriN
Africa

12 super locuri de vizitat in Africa

Africa se bucura de un peisaj vast si in continua schimbare, de la jungle incantatoare si fertile, pana la deserturi aride si fierbinti. Daca faci o calatorie pe Continentul Negru sau ai in plan asa ceva, nu uita ca exista cateva locuri fantastice pe care nu trebuie sa le ratezi. Ai aici 12 super locuri de vizitat in Africa.

12 Abu Simbel, Egipt

Abu Simbel
Foto: Oscar Royuela

Mutate din locatia originala, cele doua temple de la Abu Simbel reprezinta un punct de atractie unde trebuie obligatoriu ajuns. Ele au fost sculptate in stanca, langa fluviul Nil, cu mai bine de trei milenii in urma – in timpul domniei faraonului Ramses al II-lea. Templele au fost construite in onoarea faraonului si a zeitatilor egiptene.

11 Muntele Kilimanjaro, Tanzania

Kilimanjaro
Foto: Byrdyak

O ascensiune pe Muntele Masa nu e o plimbare de dupa-amiaza; Muntele Kilimanjaro (Kili cum mai este numit) e cel mai inalt munte din Africa, iar inaltimea sa de 5895 metri face din ascensiunea lui o sarcina dificila si uneori imposibila. Cel mai inalt varf, Uhuru, poate fi urcat de cei cu o conditie fizica buna spre foarte buna. Andreea Marin a reusit, de ce n-ai face-o si tu?

10 Cascada Victoria din Zambia & Zimbabwe

cascada victoria
Foto: 2630ben

Miile de tone de apa cad in locul cunoscut drept “cea mai mare perdea  de apa din lume”. Cascada Victoria este o cadere de apa impresionanta, aflata pe Fluviul Zambezi, la granita dintre Zimbabwe si Zambia. “Mosi-oa-Tunya” (fumul care tuna) poate fi vazut de departe, iar zgomotul ofera vizitatorilor dovada puterii apei. In partea zambiana a cascadei exista piscine naturale in care se poate inota, asa ca nu uita sa-ti aduci costumul de baie (si bineinteles, aparatul de fotografiat).

9 Marile Piramide de la Gizeh, Egipt

piramide gizeh
Foto: heckepics

Egiptenii au o istorie culturala bogata si decadenta, iar Piramidele sunt un jalon important al acesteia. Arhitectura triunghiulara a Piramidelor a devenit un simbol sinonim cu Egiptul, iar majoritatea (sunt peste 100) au fost construite drept morminte pentru a conserva mumiile faraonilor si a membrilor familiilor acestora.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!