gradinile palatului imperial
Podul Nijubashi / Foto: rabbit_75cav
Dosar Japonia Jurnal de bord

Tokyo: Gradinile Palatului Imperial și Podul Nijubashi

Daca simti nevoia unei guri de relaxare in mijlocul unui Tokyo aglomerat, o poti avea  in gradinile Palatului Imperial. Nu te astepta totusi la satisfactii majore: parcul e minimalist si pare, la prima vedere, mai degraba unul chinezesc, cu aer comunist. Aleile sint foarte late si construite din pietris iar copacii sint mai degraba strambi, presarati pe o iarba care, cel putin in februarie, e… galbena.

Parcul e inconjurat de zgarie-nori si e populat cu turisti si japonezi iesiti la plimbari de relaxare impreuna cu copiii sau cateii. Din Kokyo Gaien, marea zona care exista in fata Palatului Imperial, vizitatorii au ocazia sa vada podul Nijubashi (podul dublu, in traducere), unul dintre celebrele poduri japoneze. Numele lui deriva din faptul ca pe vremuri podurile “de otel” erau facute, de fapt, din lemn, si erau ranforsate cu barne de lemn, lucru care crea impresia ca ar fi poduri duble.

gradinile imperiale tokyo
Parcul gradinilor imperiale e inconjurat de zgarie-nori

Podul Nijubashi este deschis cu ocazii speciale, cum ar fi ceremoniile formale sau vizitele inaltilor oficiali la Palatul Imperial. Palatul insusi este inchis vizitelor publice aproape tot timpul anului. Exceptiile sunt zilele de 2 ianuarie (cu ocazia Anului Nou) si de 23 decembrie (cu ocazia zilei imparatului) dar atunci inghesuiala este extrem de mare. Palatul Imperial e ridicat pe locul fostului castel Edo (in apropierea statiei Tokyo) si este inconjurat de santuri cu apa. Este rezidenta familiei imperiale japoneze si a fost refacut dupa ce, evident, a fost distrus de bombardamente in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Nu este o capodopera arhitectonica, nici gradinile lui nu exceleaza in frumusete, insa o vizita a imprejurimilor merita facuta, macar in trecere rapida.

TukTuk recomanda: o fotografie cu gardienii. Sunt tapeni ca la muzeul figurilor de ceara.

gradinile imperiale tokyo
Palatul Imperial

Citeste si: Ryokan-urile – hoteluri traditionale japoneze

Booking.com

About the author

Eddie Tone

O experiență de peste 25 de ani în jurnalism, timp în care a fost la conducerea unor reviste de succes, precum FHM și Playboy, dar a activat și în presa de sport. O pasiune fără limite pentru călătorii și pentru descoperirea de locuri noi, despre care să povestească lumii. Mai nou, ghid licențiat, pentru a purta prietenii și cunoștințele spre zări îndepărtate. Șoferul de TukTuk te așteaptă să urci la bord!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!