insula kos
Foto: arivayachting.com
Europa

Insula Kos din Grecia

Parte a grupului de insule Dodecanese, insula Kos este a doua insula ca popularitate dupa Rhodos si a treia ca marime. Kos este locul de nastere al lui Hipocrat, parintele medicinei. Aici poti vizita ruinele stravechiului oras si castelul. Privelistea care ti se desfasoara inaintea ochilor de pe cel mai inalt punct din vechiul oras este magnifica.

Cum se ajunge in insula Kos

insula kos
Foto: kostravelguide.com

Insula Kos se afla la numai 4 kilometri de coasta orasului Bodrum din Turcia, de care este legat prin feribot. In timpul verii (din mai pana in octombrie), exista o cursa de feribot care pleaca inspre Kos la ora 9 dimineata (biletul costa 25 de euro de persoana, pentru un singur drum, cu feribotul lent si 50 de euro de persoana cu cel cu motor.

Poti ajunge pe insula Kos cu feribotul din interiorul Greciei si de pe alte insule. Calatoria cu feribotul de la Rhodes la Kos dureaza intre 2 si 8 ore, iar pretul biletelor pleaca de la 30 de euro de persoana (feribot rapid, cu scaune de tipul celor din avion). Feribotul de la Santorini la Kos face aproximativ 4 ore si 15 minute, iar biletul costa 28,50 euro de persoana, o singura calatorie (clasa economic).

Exista si zboruri de la Atena la Kos. Durata zborului este de aproximativ 1 ora, iar pretul biletelor la compania Aegean Airlines, porneste de la 126 euro, numai dus. In timpul verii, catre Kos sunt zboruri directe din mai multe orase europene. TUIfly zboara din Koln, Basel, Hanovra, Stuttgart, Bremen, Nurnberg, Munchen, Frankfurt si Dusseldorf. Din Romania, agentiile de turism includ chartere directe in pachetele turistice pentru Kos.

Clima din insula Kos

Verile sunt fierbinti si uscate, in timp ce iernile sunt blande, ceea ce inseamna ca insula se bucura de un climat tipic mediteranean. Temperatura medie in lunile iulie si august este in jur de 28ºC in timpul zilei si 22ºC in timpul noptii. Ploaia lipseste cu desavarsire vara.

Ce poti face in insula Kos

Portul principal, Kos, este centrul cultural si turistic al insulei. In cladirile varuite in alb se afla hoteluri, restaurante si cateva cluburi de noapte; de ajuns pentru a asigura petrecerea unei nopti incantatoare in oras.

Unul dintre punctele de atractie de pe insula este fortareata care dateaza din secolul 14, situata la intrarea in port.

Istoria spune ca aici s-a nascut Hipocrat. In centrul orasului se afla platanul lui Hipocrat. Se spune ca acesta obisnuia sa predea arta medicinei sub acest copac. Poti vizita de asemenea, ruinele lui Asklepion, un templu pentru vindecare.

Plajele din insula Kos

plaja in kos
Plaja in insuka Kos / Foto: Sergzel

Kos este binecuvantata cu unele dintre cele mai frumoase plaje din insulele Dodecanese:

  • Plaja Mastichari – situata la 27 kilometri de orasul Kos, este o plaja exotica cu nisip alb si apa ca smaraldul; aici se poate practica windsurful
  • Plaja Kardamena – la 30 kilometri vest de orasul Kos, foarte populara printre turisti si foarte bine organizata
  • Lambi – la numai 3 kilometri de orasul Kos, bine organizata; ofera spre inchiriere sezlonguri si umbrele
  • Tigaki – la 11 kilometri de Kos, cu apa precum cristalul si putin adanca
  • Psalidi – are numeroase baruri pe plaja, este situata la numai 3 kilometri de Kos
  • Kamari – se afla la 45 kilometri de orasul Kos, este inconjurata de varfuri stancoase inalte; o parte din aceasta plaja nu este amenajata si este destul de izolata
  • Marmari Limnaria – la 20 kilometri de orasul Kos, este o plaja amenajata pentru practicarea windsurfului.

Citeste si: 7 insule superbe de langa Atena

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

vivre.ro

carturesti.ro
Urmărește-ne pe Facebook!