palatul potala
Foto: dibrova
Arta & Aventura

Top 10 destinatii controversate. Atractii care poarta in spate o istorie tulbure

Lumea e plina de locuri minunate si spectaculoase. Exista insa si numeroase destinatii controversate, care pot reprezenta atractii interesante pentru turisti. Cele de mai jos sunt unele dintre cele mai scandaloase si incarcate de istorie locuri in care poti ajunge.

1. Lagarul de concentrare de la Auschwitz, Oswiecim, Polonia

Auschwitz destinatii controversate
Foto: Roman Babakin

Seria de lagare de concentrare naziste a fost martora la uciderea a aproape 4 milioane de oameni in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Locul ororilor adaposteste astazi un memorial si un muzeu unde se gasesc multe dintre lucrurile personale ce au apartinut victimelor.

2. Insula Diavolului, Guyana Franceza

insula diavolului
Foto via uncommoncaribbean.com

Inspaimantatoarea insula se afla dincolo de coasta Guyanei Franceze. A fost o colonie penala intre anii 1852 si 1946, in special pentru prizonierii francezi. Se presupune ca mai mult de 80 de mii de prizonieri au fost deportati acolo de-a lungul timpului, pana cand locul a fost inchis in anul 1952. Acestia indurau conditii foarte grele si multi dintre ei si-au gasit aici sfarsitul. In zilele noastre, locurile acestea sunt vizitate de peste 50 de mii de turisti, anual.

3. Zidul Plangerii, Ierusalim, Israel

zidul plangerii
Foto: VanderWolf-Images

In credinta iudaica, acesta e considerat a fi cel mai sfant loc. Este, de asemenea, o atractie turistica de top in Israel. Zidul se afla in apropierea unui complex religios capturat de Israel, in timpul razboiului, in anul 1967. In prezent, zidul se afla in partea de est a orasului  Ierusalim.

4. Memorialul Atomic Bomb Dome, Hiroshima, Japonia

Hiroshima Atomic Dome
Foto: Sean Pavone

Hiroshima a fost locul unde a cazut o bomba atomica americana in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, lasand in urma un oras aproape distrus. Memorialul este asezat pe ruinele a ceea ce a mai ramas din sala destinata exponatelor industriale. Este una din putinele cladiri care au rezistat partial in centrul orasului in urma atacului din anul 1945, fiind privita acum ca un punct de reper istoric faimos, omagiu adus celor care si-au pierdut viata in bombardament.

5. Palatul Potala, Lhasa, Tibet

palatul potala
Foto: Rat0007

Dalai Lama a folosit palatul drept resedinta principala pana in anul 1959, cand cel de-al 14-lea calugar a fost nevoit sa se refugieze in India, din cauza revoltei esuate a tibetanilor impotriva Chinei. Potala a fost un monument sacru in trecut pentru calugarii budisti tibetani, dar in prezent este un muzeu aflat sub stapanirea guvernului chinez.

6. World Trade Center, New York, SUA

World Trade Center
Foto: kanzilyou

Locul a adapostit turnurile gemene ale World Trade Center, inainte ca acestea sa fie atacate si distruse de teroristi, in data de 11 septembrie 2001. Mii de turisti vin anual aici pentru a cinsti memoria celor ucisi.

7. Dharavi Slum, Mumbai, India

Dharavi Slum
Foto: flocu

Odata cu lansarea popularului film “Slumdog Millionaire”, industria turismului de mahala a cunoscut o ascensiune rapida. Filmarile au avut loc in Dharavi, unde populatia este intre 600 de mii si 1 milion de locuitori. Dharavi este considerata cea mai populata mahala din Asia. Exista numeroase circuite cu ghid organizate aici, care contribuie la prosperitatea locuitorilor din zona, intrucat acestia primesc o parte din profiturile obtinute.

8. Cernobil, Ucraina

cernobil
Foto: kefirm

Acesta este locul unde s-a produs unul dintre cele mai mari dezastre nucleare din istorie. Acum a fost transformat in atractie turistica. Oamenii viziteaza reactorul nuclear precum si Pripyat, un adevarat oras fantoma, plin de blocuri de locuinte si scoli parasite.

9. Tunelele Cu Chi, Vietnam

Tunelele sunt situate aproape de orasul Ho Si Min. In timpul Razboiului din Vietnam pe ele navigau trupele de gherila Viet Cong, pentru dejucarea planurilor inamicilor. Unele dintre tuneluri reprezinta acum atractii turistice dar si o lectie despre razboi pentru cei care vor sa invete ceva din asta. La suprafata se afla si un poligon de tragere.

Tunelele Cu Chi, un labirint subteran fabulos

10.  Piata Tien An Men, Beijing, China

tien an men
Foto: YouTube

Este cea mai mare piata din lume si una dintre atractiile turistice de top ale Chinei. Se afla langa Orasul Interzis si langa alte puncte de reper  importante ale orasului. In piata au loc multe evenimente in decursul anului, dar locul a devenit faimos in urma uciderii a aproximativ 400 de studenti de catre guvernul chinez, in anul 1989.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

answear.roBooking.com

vivre.ro
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!