Destinatii

Cele mai bune 25 plaje din lume

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Iti place ca in concediu sa stai cu burta la soare pe o plaja frumoasa, cu nisip fin, la malul unei ape cristaline si turcoaz? Atunci trebuie sa verifici lista de mai jos si sa te decizi care va fi urmatoarea plaja pe care-ti vei odihni fizicul. Fiecare dintre cele 25 de plaje de mai jos vine cu argumente de refuzat.

1. Providenciales (Insulele Turk si Caicos)

Plajele cu nisip alb, apa limpede si calma si o generoasa bariera de corali fac din Insulele Turks si Caicos, o atractie de top pentru cei cu familii si pentru impatimitii de scufundari deopotriva. Unii considera Grace Bay Beach, renumita pentru absenta stancilor, cea mai tare plaja din lume. Pentru o experienta neobisnuita, scufundatorii pot colinda oceanul in dreptul recifului Smith, unde exista indicatoare subacvatice care descriu ecosistemul. Destinatii suplimentare includ Insula Iguana (paradisul iguanelor de stanca, specie aflata in pericol), locul unde se organizeaza singurul curs de golf din tara si unde se afla galerii de arta si un cazino.

Grace Bay, poate cea mai buna plaja din lume

2. Boracay (Filipine)

Cu o lungime de numai 7 kilometri, Boracay este o plaja mica, ce poate fi strabatuta cu o bicicleta sau o motocicleta (ambele se pot inchiria). Dar nu lasa marimea sa te induca in eroare – ai la dispozitie alte cateva plaje excelente din care poti alege. Yapak Beach este cunoscuta pentru minunatele sale cochilii albe care impanzesc nisipul; White Beach este locul unor apusuri de soare perfecte, iar Balinghai Beach este un loc izolat, ideal pentru cei aflati in luna de miere. Atat timp cat vizitezi aceste locuri in sezonul neploios, vei fi de acord ca Boracay e una dintre cele mai bune destinatii din lume, in materie de plaje.

In Boracay, Paradisul pare sa se fi mutat pe Pamant

3. Palm / Eagle Beach (Aruba)

Locuita inca din anul 1000, Aruba este o insula bogata in istorie si cultura. Eagle Beach este o plaja idilica din Caraibe, cu nisipuri albe si ape turcoaz, frecventata de entuziasti ai sporturilor nautice. Palm Beach, aflata in partea de vest a insulei, ofera atat conditii excelente pentru practicarea inotului, cat si nisip fin. Pentru cei interesati mai mult de ceea ce se intampla sub apa, nu trebuie ratata epava navei torpilor Pedernales, un loc popular printre scufundatori. Aruba are o lungime de numai 32 de kilometri, ce pot fi strabatuti usor cu o bicicleta sau un moped.

Aruba e o insula cu plaje superbe

4. Negril  (Jamaica)

Cu siguranta poti abandona nisipurile scaldate de soare in favoarea admirarii crocodililor sau a unei excursii in saua calului, dar cand plaja principala se numeste Seven Mile Beach, devine foarte clar ce atrage cei mai multi vizitatori in Negril. In functie de cat de mult soare vrei, aici este permis topless-ul, iar in unele locuri, nudismul.

Negril – distractia are nume jamaican

5. Tulum (Mexic)

Tulum inseamna relaxare si romantism, insotite de un parfum ce razbate din vremuri de mult apuse. Oaspetii se pot bucura de masaje traditionale mayase si de tratamente spa, bai de soare pe minunatele plaje din Yucatan, in locuri unde se afla ruine antice bine conservate. Un amestec rar de plaje, arheologie si note rurale, Tulum reprezinta o evadare romantica asa cum nu mai intalnesti in alta parte.

[/nextpage]
Tulum – istorie si soare
[nextpage title=”Pagina 2″ ]

6. Myrtle Beach (SUA – Carolina de Sud)

Zona Myrtle Beach se lauda cu unele dintre cele mai tari plaje de pe Coasta de Est a Americii, care se disting prin privelistile panoramice asupra Oceanului Atlantic, apele calme si nisipul alb si fin. Ideala pentru inot si bai de soare, Myrtle Beach ofera nenumarate atractii pentru familii si e o locatie perfecta pentru iubitorii de plaja care au copii.

Myrtle Beach, plaja tipic americana

7. Seven Mile Beach (Grand Cayman)

Situata pe tarmul de vest ale insulelor Caymane, Seven Mile Beach masoara in prezent numai 9 kilometri. Dar apele sale limpezi si nisipul de coral atrag vizitatori din intreaga lume. Plaja e plina de baruri, (Royal Palms e cel mai bun) si restaurante, care pun la dispozitia clientilor bauturi si atmosfera electrizanta. Inoata impreuna cu prietenoasele pisici de mare in Stingray City, fa cumparaturi in magazinele din Seven Mile sau fa scufundari in apele ispititoare din jurul recifului Cemetery. Viziteaza George Town, capitala Caymanului, aflata in apropiere si fascinanta ferma de testoase.

Seven Mile Beach, o destinatie in insulele Caymane

8. Punta Cana (Republica Dominicana)

Acest loc se regaseste in toate vederile caraibiene: 40 de kilometri de plaja, cocotieri care se leagana usor in bataia vantului si ape limpezi precum cristalul. O evadare tropicala care nu e de neatins, Punta Cana e cunoscuta pentru numeroasele sale statiuni all-inclusive. Multa vreme o destinatie favorita a europenilor, americanii au inceput si ei sa fie atrasi de aceasta perla din Republica Dominicana.

Punta Cana si clasicele ei imagini

9. Cape May (SUA, New Jersey)

Tehnic vorbind, Cape May e pe tarmul orasului Jersey. Dar aici apare contrastul: in locul cluburilor de noapte si al saloanele de bronzat pe care le vezi la televizor, vei descoperi resedinte in stil Victorian si un faimos far.

Cape May, un altfel de New Jersey

10.  Santa Teresa (Costa Rica)

Surful este intotdeauna la el acasa pe plaja din Santa Teresa, Costa Rica. Soarele stralucitor si nisipul ce licareste sub razele sale alcatuiesc cadrul perfect pentru te balaci in apele limpezi precum cristalul, in timp ce pescuitul, scufundarile si kitesurful sunt activitati extrem de populare in randul turistilor. Yoga si serviciile de spa sunt obligatorii pentru relaxarea finala, iar noaptea ai grija sa prinzi apusul de soare pe aceeasi plaja unde mai devreme te-ai lasat in voia valurilor.

[/nextpage]
Santa Teresa – Costa Rica la superlativ
[nextpage title=”Pagina 3″ ]

11.  Insulele Maldive

Peste o duzina de atoli din Oceanul Indian si mii de insule alcatuiesc Insulele Maldive. Plaje idilice, cum ar fi South Ari Atoll din Nalaguraidhoo, Insula Soarelui, sunt un vis devenit realitate pentru iubitorii de soare. Inoata dincolo de bariera de corali – sau admira aceasta minunatie de pe nisipul de un alb nefiresc.

Maldive, plaje aproape incredibile

12.  Panama City Beach (SUA, Florida)

Cu mai mult de 40 de kilometri  de plaje cu nisip alb, Panama City Beach se descrie ca fiind “Plaja iubitorilor de plaja”. Inoata, fa scufundari, admira delfinii, fa ski jet sau parasailing deasupra apelor de un verde ca smaraldul ale Golfului Mexic, sau bucura-te pur si simple de soare.

Panama City Beach, o plaja care-si iubeste turistii

13.  Miami Beach (SUA, Florida)

In Miami Beach, turistii pot inota sau pot practica surful si ski jetul in apele caldute si limpezi ale Atalnticului. Pe nisipurile albe poti trage un pui de somn, te poti bronza sau poti sa stai sa te uiti la cei din jur, mai ales in South Beach, locul favorit al manechinelor si celebritatilor.

Miami Beach, clasicism american

14.  Bora Bora (Polinezia Franceza)

Insula relativ mica, Bora Bora, este un gigant in materie de activitati turistice, oferind turistilor sansa de a experimenta un circuit safari intr-un 4×4, bai de soare si in apa, scufundari intr-un parc natural subacvatic, printre pesti si corali, posibilitatea de a hrani rechinii impresionanti sau de a explora laguna turcoaz cu barca. Bora Bora este o locatie romantica la superlativ. Lasa-te captivat de aceasta nestemata a insulei polineziene, savurand o cina romantica pe plaja la miezul noptii; vizitand Lagoonarium-ul, centrul de scufundari, gradinile de corali sau rezervatia de leoparzi Leopard Rays Trench. Sau admirand tot ce a fost enumerat mai sus de la inaltimea de 700 de metri a Muntelui Otemanu.

Bora Bora si… nimic altceva de adaugat

15.  Isla Mujeres (Mexic)

Isla Mujeres ofera o varietate de optiuni tentante pentru iubitorii plajei, iar din punct de vedere al pretului pe care trebuie sa il platesti, este o adevarata afacere. Scufundari alaturi de pestii tropicali in mijlocul recifurilor de corali, navigari cu caiacul sau barca pe apele albastre sau windsurf de-a lungul tarmului. Pe uscat, poti face bai de soare, poti servi fructe de mare la cina, dansa pe ritmuri latino, poti da o raita in imprejurimi cu mopedul sau poti merge la unul dintre barurile de pe plaja pentru o delicioasa bautura fresh.

[/nextpage]
Insula Muierilor? Dar ce… muieri!
[nextpage title=”Pagina 4″ ]

16.  Sanibel Island (SUA, Florida)

O plimbare pe nisipurile insulei tropicale Sanibel, pe coasta Golfului Florida nu trebuie ratata. Plaja retrasa si linistita White Beach, cu nisipurile sale fine ofera refugiu departe de grupurile galagioase de turisti din alte parti, in timp ce Turner Beach ii atrage pe acestia cu privelistile sale.

Insula Sanibel – atentie la culori!

17.  Playa del Carmen (Mexic)

Playa, asa cum o numesc localnicii, se afla in Peninsula Yucatan, la aproape 65 de kilometri la sud de Cancun. Descoperit de impatimitii plajelor cu nisipuri albe, de surf si activitati in aer liber, acest fost sat de pescari si-a pastrat farmecul specific micilor asezari umane. Cladirile nu sunt inalte iar atmosfera e autentica. Cand soarele apune, temperatura creste. Barurile sunt pline pana la miezul noptii iar Avenida Quinta se transforma dintr-o artera pietonala, loc favorit de promenada pentru familii, intr-o zona cu adevarat fierbinte.

Playa del Carmen, viva Mexico!

18.  Isla de Vieques (Puerto Rico)

Daca preferi plajele unde comertul nu si-a luat avant, Isla de Vieques este locul potrivit pentru bronzat, cu cele mai mult de 40 de plaje ale sale si, de asemenea, locul unde nu exista semafoare. Viziteaza Mosquito Bay pentru a vedea vestitele sale ape cu licurici (un organism minuscul e responsabil pentru efectul de stralucire).

Isla de Vieques, 40 de plaja intr-un loc

19.  Ayia Napa (Cipru)

Acest oras-statiune, cu plajele sale minunate, are ceva din atmosfera specifica venirii primaverii (petrecerile incep dupa-amiaza si tin cat e noaptea de lunga). Daca dansul in bikini nu e punctul tau forte, nu te ingrijora – poti face o vizita la o manastire medievala sau te poti bucura de o croaziera pe incantatoarele ape albastre. Familiile vor dori sa faca o vizita la Water World, cel mai mare parc acvatic din Europa.

Ayia Napa, perla Ciprului

20.  Cancun (Mexic)

Acest loc nu se adreseaza numai celor care iubesc primavara. Cancun, cu plajele aurii si climatul sau perfect, este destinatia mexicana de top. Si in timp ce, pentru tineri, e locul unde se desfasoara petreceri timp de 365 de zile pe an, statiunea se potriveste si familiilor, dar si celor care cauta sa fie singuri. Acest paradis din Yucatan este poarta prin care poti pasi spre ruinele de la Tulum si Chichén Itzá.

Hedonismul, la el acasa: Cancun

21.  Cayo Santa Maria (Cuba)

Turistii vin in aceasta insula mica din nordul Cubei pentru a sta la soare, pentru a inota in apa limpede si albastra si pentru a fi rasfatati intr-una din statiunile all-inclusive de aici. Pentru a explora cultura cubaneza trebuie sa faci incursiuni ceva mai departe, dar daca nu cauti altceva decat o pauza tropicala lipsita de stres, Cayo Santa Maria este destinatia perfecta.

Cayo Santa Maria, minimalism cubanez

22.  Skiathos (Grecia)

Skiathos pare o insula mica, dar se mandreste cu peste 60 de plaje. Koukounaries, cea mai populara dintre ele, ofera excelente oportunitati de practicare a sporturilor nautice, posibilitati de inchiriere de echipamente pentru astfel de activitati si taverne pline de viata. Daca soarele e prea puternic, refugiaza-te in umbra copacilor, ale caror conuri dau si numele plajei. Daca esti in cautare de liniste de pace, incearca plaja Lalaria, unde se poate ajunge numai cu barca. Arcadele sale sapate in stanca iti taie respiratia.

Skiathos, plaja Lalaria

23.  Clearwater (SUA, Florida)

Inotul in apele caldute si albastre de pe Coasta Golfului Clearwater este o placere pentru copii si adulti deopotriva, iar plajele intinse ofera spatiu din belsug si pentru distractie pe uscat. E minunat sa practici volei, parasailing si schi nautic, dar ia in calcul nisipul si baile de soare pentru o relaxare completa.

Clearwater beach, bucatica de rai a Floridei

24.  Honolulu (SUA, Hawaii)

Honolulu este o destinatie legendara pentru surf. Dar chiar daca nu stii care este diferenta intre diferitele tipuri de placi, vei gasi cu siguranta o plaja care sa ti se potriveasca (iar daca vrei sa inveti si diferenta de care vorbeam mai sus, vei gasi un instructor care sa te ajute in sensul asta). Inot, caiac, scufundari, canoe sau pur si simplu stat la soare… totul e posibil in Honolulu.

Aloha, from Honolulu

25.  Ko Phangan (Thailanda)

Situata in Golful Siam, Ko Phangan este o insula minunata, curata si plina de cocotieri, unde plajele au nisipul alb stralucitor. De fiecare data cand e luna plina, mii de oameni se aduna pe insula pentru a lua parte la festivitatile Petrecerii lunii pline, care tin toata noaptea, si care au in program DJ si muzica pe plaja. Trei sferturi din insula sunt reprezentate de munti, unde vegetatia e specifica junglei tropicale.

Ko Phangan, hai in Thailanda

Lista ramane deschisa. Daca ai fost pe vreo plaja cu adevarat seducatoare, scrie soferului de TukTuk!

[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

4 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Ayia Napa din poza nu e..Ayia Napa… e Myrtos Beach din insula Kefalonia.
    Ar trebui corectat 🙂

  • Sincer mie foarte greu sa aleg doar 1 destinatie dintre cele de mai sus! Toate locurile sunt superbe….as alege Hawaii,Miami beach, Bora Bora!



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!