Festivaluri

Regata dozelor de bere

Ce naiba inseamna Regata Dozelor de Bere? Pai, inseamna sa faci o ambarcatiune din doze de bere si sa intri in concurs cu ea (asta ar fi partea de regata). Ti se pare suficient de cool?

Umbla vorba ca acest eveniment anual desfasurat in Darwin, Australia ar avea de-a face cu ciclonul Tracey care a devastat aceasta zona in 1974, determinandu-i pe localnici sa bea foarte multa bere (or fi fost deprimati? O fi fost seceta?) La acea vreme nu erau implementate programe de reciclare, asa ca dozele de bere devenisera o sursa serioasa de poluare. Pentru a rezolva problema, niste australieni creativi au propus sa fie construite ambarcatiuni din aceste doze. Intre timp, aceasta initiativa s-a transformat intr-un festival anual, iar editia din 2010 a avut loc pe 8 August.

In vreme ce unele dintre ambarcatiuni nu sunt decat niste plute amarate, altele arata ca niste adevarate yachturi, de care pana si P-Diddy ar fi mandru. Pentru a putea inscrie o ambarcatiune din doze de bere in concurs, trebuie indeplinite niste reguli. Codul poarta denumirea de “Cele 10 ber-unci” si cuprinde urmatoarele reguli:

Cele 10 berunci:

1.      Participantii vor intra in concurs doar cu o atitudine adecvata.

2.      Ambarcatiunea trebuie construita din doze de bere.

3.      Ambarcatiunea trebuie sa reuseasca sa pluteasca fara alte artificii, doar cu ajutorul dozelor.

4.      Participantii nu se vor ineca.

5.      Participantii nu vor lua numele ambarcatiunii in desert. Orice ambarcatiune care va purta insemne sau denumiri inadecvate sau obscene, vor fi excluse din competitie.

6.      Participantii nu se vor abate de la traseul drept, plutind in deriva spre hotelul de pe plaja.

7.      Participantii nu vor protesta prea mult.

8.      Participantii vor respecta Juriul.

9.      Participantii nu vor comite adulter (asta nu prea are legatura cu Regata, dar confera cumva un aer de responsabilitate si respect.)

10.  Participantii vor reveni la prima berunca.

In plus, participantii vor achita o taxa de inscriere de 50$ pana la ora 9.00 a.m in ziua competitiei. Acum, ca am lanurit toate detaliile, sa trecem la constructia efectiva a unei super ambarcatiuni.

Operatiunea “Bere si Inginerie”

Etapa 1: procurarea materialelor

Ca sa strangi toate materialele de care ai nevoie, va fi nevoie ca, incepand de pe acum si pana in august sa bei vreo sase baxuri de bere pe zi. Desi ambarcatiunea trebuie sa fie construita exclusiv din doze de bere, un pic de fibra de sticla sau de lemn ici-colo, te va ajuta sa ramai la suprafata.

Etapa 2: asam-berea (!!!)

Lipeste cu banda adeziva dozele in perechi cu partea deschisa spre interior. Dupa ce lipesti cativa metri buni de doze de bere, foloseste-le pe post de scanduri. Ai putea construi un cadru din lemn, ranforsand-l cu plasa de sarma. Apoi monteaza scandurile din doze de bere pentru a construi baza. Ar trebui sa pluteasca si sa arate ca o pluta.

Etapa 3: creativitate

Poti apela la tehnicile de constructie descrise pe Instructables.com, 6 minute Youtube Instruction Video , folosind ca material de constructie dozele de bere; cat mai muuuulte!

Etapa 4: pana la fund!

Daca ai urmat intocmai instructiunile, ai toate sansele sa te scufunzi . Pentru aceasta situatie, fii prevazator si ia-ti cateva veste de salvare. Altfel ce-o sa se aleaga de toate dozele care ti-au ramas?!

Chiar daca nu te pricepi cine-stie-ce la construit ambarcatiuni din doze de bere, poti participa si la alte activitati simpatice desfasurate in cadrul Festivalului Regata Dozelor de Bere (de exemplu, la concursul de aruncat cu slipi tanga- varianta flip-flop a chilotilor). Si cel mai important este ca veniturile realizate in urma festivalului sunt donate in scopuri caritabile, deci ai toate scuzele sa bei cu spor! Si sa mananci si sa construiesti ambarcatiuni si sa arunci cu slipi si sa te distrezi cat poti. Uiiiii!!!

[media id=16 width=638 height=515]

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!