Europa

Parcurile tematice din Finlanda

Odata ajuns in Finlanda ar trebui sa incerci sa te bucuri si de alte lucruri in afara de frigul (uneori teribil), noptile albe, carnaciorii de ren si vodca al carei nume e foarte asemanator cu cel al tarii. Daca mai ai pe langa tine si niscaiva plozi, cele mai bune locuri in care e de mers sunt parcurile tematice. Finlandezii au cateva extrem de amuzante.

Parcul de distractii Linnamaki

Linnamaki este cel mai mare si cel mai vizitat parc tematic din Finlanda, atragand peste un milion de vizitatori anual. Este situat pe varful unui munte, aproape de centrul orasului Helsinki. Nu este un parc urias, insa are 41 de atractii care se adreseaza vizitatorilor de toate varstele. Cea mai faimoasa dintre ele este Vuoristorata, cunoscuta si sub denumirea de Rollercoaster-ul din Lemn si recunoscuta a fi un… rollercoaster clasic. Parcul de distractii gazduieste si un amfiteatru unde sunt puse zilnic in scena reprezentatii de acrobatie si numere de magie, o sala de jocuri, un circ, magazine si restaurante. Parcul a fost construit in anii ’50 de sase organizatii de binefacere pentru copii, care s-au reunit in 1957 sub titulatura Fundatia Ziua Copilului. Este un parc non-profit, veniturile incasate fiind donate in scopuri caritabile. Cele mai multe atractii ale parcului se adreseaza, de fapt, copiilor.

Parcul Sarkanniemi

Acest parc de aventuri este situat intr-o mica peninsula intre doua lacuri si este perfect nu doar pentru copii ci pentru intreaga familie, fiind extrem de popular si primind anual o multime vizitatori. Gazduieste multe atractii cu animale, printre care un acvariu si un delfinariu, dar si un planetariu si un muzeu de arta, rollercoastere (cel mai iubit se numeste Half Pipe) si o zona de joaca pentru copiii mici. Parcul se afla in orasul Tampere.

Parcul Serena

Serena este cel mai mare parc acvatic tropical acoperit din intreaga Europa! Si este si cel mai mare parc de distractii din emisfera nordica. Are piscine cu apa calda pe tot parcursul anului, extrem de iubite intr-un loc atat de rece ca Finlanda. Parcul dispune de o sauna sapata intr-o stanca. Iarna, vizitatorii pot schia aici, pe partii cu diferite grade de dificultate. Vara, vizitatorii se pot balaci in piscinele in aer liber inconjurate de stanci. Parcul, localizat in Espoo (al doilea oras ca marime al Finlandei), ofera vizitatorilor un numar mare de atractii si tobogane cu apa. Unul dintre ele, Black Hole, cu efecte speciale vizuale si auditive care iti taie respiratia.

CITEȘTE ȘI
Puglia, micul secret al Italiei

Muumin World

Acest parc din Naantali, construit pe o insulita cu vedere la Orasul Vechi este un tinut magic populat de personajele din desenele animate finlandeze Muumin. Cele mai multe atractii ale parcului au fost inspirate din povestile artistului si povestitorului finlandez Tove Jansson. Parcul nu este deschis in timpul iernii, exceptie facand ultima saptamana a lunii februarie. Tot aici, vizitatorii se pot delecta culinar in variatele restaurante cu specific local care ofera doar hrana organica.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Recomand Serena Park tuturor celor care au o jumătate de zi liberă în Helsinki, mai ales pe perioada iernii.
    Finlandezii au cărat toate resturile din demolări într-un singur loc, au construit un deal pe care l-au stabilizat și pe el au amenajat o pârtie de coborâre aflată în incinta Serena Park. Astfel cei care își doresc să se oprească direct în saună dupa câteva coborâri o pot face la Serena. prețul biletului este de cca 35 EUR de persoană incluzând accesul la toate facilitățile din parc, închirierea echipamentului de schi este în jur de 15 EUR.

vasco banner
banner animawings

Caută zboruri și hoteluriBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!