Europa

Pisa, adica nu doar un turn inclinat

Pisa este un oras studentesc toscan absolut fermecator, devenit punct de referinta in toata lumea datorita obiectivului turistic extraordinar, care sfideaza gravitatia: Turnul Inclinat. Turnul, sau il torre, cum i se spune in italiana, este, incontestabil, unic. Insa orasul are mult mai multe lucruri de oferit.

Atractia principala, turnul din Pisa

Celebrul Turn înclinat din Pisa. Foto: wonderopolis.org

Turnul inclinat (in prezent, la 3,99 grade) este de fapt il Campanile, sau turnul cu clopot al catedralei – il duomo – din apropiere si este situat in Campul Miracolelor – il Campo dei Miracoli – cea mai importanta piata din Pisa. Turnul a fost construit in secolul al 12-lea si s-a inclinat, scufundandu-se partial, aproape imediat de la inceputul procesului de constructie. S-a redeschis spre sfarsitul anului 2001, dupa lucrarile intensive de consolidare din 1990 si acum poti chiar sa urci in el, desi, e adevarat, trebuie sa iti rezervi un interval generos de timp pentru asta. Din pricina aglomeratiei.

Ce sa vezi in Pisa

Il Campo dei Miracoli, sau campul miracolelor, este o piata eleganta, cunoscuta ca fiind locul de bastina nu numai al turnului inclinat, ci si al baptisteriului, al catedralei si al cimitirului Campo Santo. Il Duomo este cea mai veche cladire din localitate, finalizata si consacrata in 1118. Poti vizita toate locurile din il Campo, desi, pentru aceasta, va trebui sa iti cumperi un bilet de la ghiseul aflat vizavi de Turnul Inclinat. Pisa este plata ca o clatita, ceea ce face din ea un loc perfect pentru plimbari lungi.

pisa

Porneste de la Campo dei Miracoli si descopera pietele orasului, strazile cu arcade si bisericile romanice. Mergi prin Santa Maria, catre raul Arno, unde vei gasi niste palazzos fermecatoare de-a lungul malurilor.

Ce sa mananci in Pisa

Pisa este situata in Toscana, asa ca te vei putea delecta cu niste mancaruri delicioase din bucataria regionala, incluzand baccala alla pisana – un fel de cod uscat si o specialitate locala. Pozitia geografica, apropiata de litoral, ii permite Pisei sa ofere fructe de mare proaspete. Nu ii sunt straine nici deliciile altor mancaruri precum pizza, pasta si, desigur, inghetata, sau gelato. O regula de aur in ceea ce priveste mancarea in Pisa este aceea de a te indeparta cat de mult poti de Turnul Inclinat. Fiind un oras studentesc, este un loc in care poti manca la un pret rezonabil si, daca vrei sa ii adaugi cautarii tale o pata de culoare si de viata, cauta Mercato delle Vettovaglie, un targ de fructe si legume, care se tine in fiecare dimineata.

Ce sa bei in Pisa

Pisa este situata in cea mai renumita regiune producatoare de vin din Italia, asa ca niciodata nu vei avea ocazia sa te plangi ca nu este suficient vino. Incepe cu un Chianti delle Colline Pisane, adica din dealurile din Pisa si apoi da dovada de efort perseverent si incearca si restul listei.

Nu uita aparatul de fotografiat!

Nicio vizita in Pisa nu este completa fara fotografia obligatorie in care simulezi tinerea dreapta a turnului. Vei vedea zeci de turisti spunandu-le subiectilor lor sa se “miste putin mai la dreapta”, in timp ce se aliniaza pentru filmarea scenei de exceptie. De ce sa rezisti? Alatura-te si tu.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!