lisabona
Europa

Lisabona, un oras plin de savoare

Fermecatorul oras Lisabona este o destinatie eleganta, care ofera centre spa luxoase, adevarate nestemate ale culturii coloniale, bine conservate si un amestec cosmopolit de delicii culinare.  Capitala Portugaliei se afla pe o incantatoare linie de coasta, iar lipsa relativa a aglomeratiei face din acest oras o destinatie relaxanta unde te poti rasfata si desfasura in voie.

Cultura Lisabonei

Alatura-te elitei intr-o vizita la Muzeul Berado, lacas al artei moderne: spatiul decorat cu mult gust aduna la un loc colectii apartinand unor nume ca Andy Warhol, Pablo Picasso, Salvador Dali si Jackson Pollock. In anul 2010, s-a organizat aici o expozitie speciala multi-media, Warhol TV, care a oferit detalii despre viata si cariera lui Andy Warhol. Pentru o excursie de o zi, cu iz roial, in imprejurimile Lisabonei, admira incantatoarele palate si vegetatia din Sintra – calatoria dureaza 50 minute cu trenul.

sao jorges lisabona
Castelul Sao Jorges

Exploreaza arhitectura romantica a Palatului National Pena. Inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, el se afla in Muntii Sintra. Aici gasesti turnulete si tigle desprinse parca din povestile cu zane, iar imprejurimile sunt impanzite cu pagode, fantani si poduri. Refugiul preferat al poetului englez care a trait in secolul 18, Lord Byron, Sintra se lauda cu un microclimat propriu – aici sunt intotdeauna cateva grade in minus fata de Lisabona – datorita muntilor si vegetatiei dense din zona.

Hotelurile din Lisabona

Pentru cazare la standarde inalte, intr-o locatie de top, Hotel & Spa Altis Belém s-ar potrivi perfect.  Acest hotel de 5 stele, aflat aproape de Fluviul Tagus, combina elemente ale istoriei maritime a Lisabonei cu stilul modern, care se reflecta in imaginile de pe peretii camerelor, avand ca tematica descoperirile portugheze si explorarile la care au luat parte locuitorii acestei tari in secolele 15 si 16. Vizitatorii sunt invitati la o calatorie in Orient, Africa si cele doua Americi, nicio camera semanand cu alta. Pentru un plus de lux, lasa-te rasfatat  cu un masaj pe terasa de pe malul apei.

Farmecul colonial al Lisabonei poate fi gasit in Palatul Pestana: un palat transformat, aflat aproape de centrul orasului, ale carui apartamente decorate si spatioase atrag o multime fascinanta de oaspeti, printre care s-a numarat si starul pop Madonna.

Restaurantele din Lisabona

O varianta interesanta de cina poti servi la restaurantul 100 Maneiras. Aceasta locatie mica si populara, ofera un singur meniu, care se schimba zilnic. Felurile de mancare sunt extrem de ingenioase (de exemplu, bucati de peste pane atarnate pe o sfoara mica, cu carlige  de rufe), iar rezervarea este obligatorie, intrucat locul e foarte cunoscut.

lisabona
Restaurantul 100 maneiras, recunoscut pentru calitatea serviciilor si a mancarii

Dintre cateva alte restaurante se distinge modernul si stralucitorul Arola. Mesenii pot savura asezati in scaune albe, curbate, o abordare moderna a traditionalului tapas portughez. Mancarea este insotita de o selectie bogata de vinuri – intre care se remarca soiurile portugheze de renume – care pot fi servite intr-o pivnita aflata chiar in mijlocul restaurantului. De unde, atentie!, se poate vedea… marea.

Shopping in Lisabona

Rasfata-te la magazinul de bijuterii art nouveau din elegantul cartier Chiado. Stradutele incantatoare din Chiado sunt impanzite de magazine cu bijuterii si cu haine, dar si de locuri care ofera hrana spirituala, precum librarii, teatre si muzee.

Odata incarcat de cumparaturi la moda, turistii isi pot rasfata gusturile, in spiritul traditional portughez, la cafeneaua Pastéis de Belém din Belém. Aici, localnici si turisti deopotriva savureaza micutul desert rotund, umplut cu crema de ou, creat dupa o reteta secreta. Numai trei oameni stiu cum sa prepare aceasta prajitura, realizand crema de ou in fiecare dimineata, intr-o parte a bucatariei unde nu are nimeni acces. Multe cafenele din Lisabona ofera imitatii, dar numai aici poti incerca formula originala a desertului pastéis de Belém.

lisabona
In cafeneaua Pasteis de Belem poti savura traditionalul desert pastel de nata

Centrele spa din Lisabona

Multimea de hoteluri de 5 stele din Lisabona au si centre spa foarte bune, dar dintre toate acestea se detaseaza Hotel Ritz Four Season Lisabona, cu  sala sa de gimnastica de la ultimul etaj, de unde se poate vedea intregul oras si centrul spa de la subsol, elegant si somptuos si care ofera cel mai bun masaj din tot orasul.

Masajul corporal Signature, care dureaza o ora, este cu totul deosebit, miscarile fine antrenandu-ti toti muschii si aromaterapia oferindu-ti o stare de relaxare totala. In afara de salile de tratament, oaspetii se pot bucura de toate facilitatile centrului spa, cum ar fi piscina de 18 m, prevazuta cu sezlonguri confortabile, camere separate de relaxare, sauna, bai de aburi, iar pentru invigorare, o fantana cu apa rece ca gheata.

Binecunoscutul brand Banyan Tree ocupa si el un loc de frunte intre centrele spa din zona Lisabonei, prin Banyan Tree Spa Estoril, de la Hotelul Palácio Estoril. Personalul poate parea un pic dezinteresat, dar facilitatile extraordinare de aici merita efortul de a calatori de la Lisabona, de-a lungul coastei, pana la Estoril. Scufunda-te in piscina prevazuta cu jeturi de apa si fantani, pentru a-ti pregati trupul pentru tratamentele ulterioare. Inotul contra-curentului iti testeaza rezistenta, iar la numai cativa pasi de piscina se afla o sauna si o baie cu aburi.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

6 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!