Europa

Agios Nikitas, oaza de liniste din Lefkada

O vacanta in Insula Lefkada echivaleaza cu o saptamana (sau mai mult) de liniste si relaxare, insula fiind cunoscuta ca o destinatie linistita pentru cei care atunci cand pleaca in concediu nu vor sa mai vada haos in jurul lor.

Insa daca vrei ca experienta sa fie una total in acest sens, noi iti recomandam sa iti indrepti pasii catre o mica localitate din nord-vestul insulei, la Agios Nikitas, acolo unde vei gasi deopotriva liniste si hoteluri cochete.

Situat la aproximativ jumatate de ora de mers de capitala Lefkas, acolo unde ajungi imediat ce traversezi podul care uneste insula de continent, satul cu nume de sfant, se intinde la poalele reliefului muntos, deschizandu-se spre mare cu o plaja mica, cu nisip, unde ambarcatiuni de mici dimensiuni sunt ancorate la mal.

agios nikitas4

Drumul pe coasta iti deschide apetitul pentru peisaje marine, cu apa linistia si verdele bogat care urca la deal, pe care il poti savura si apoi, daca te cazezi la hotelul Santa Marina. Acesta este ceva mai departe de plaja, la aproximativ 5-7 minute de mers pe jos, insa drumul este foarte placut, trecand pe strada pavata cu piatra si marginita de curti pline de lamai si leandri. Pe drumul de intoarcere, poti sa te opresti la una din cele cateva taverne din apropierea plajei pentru a savura o masa simpla greceasca, cu peste proaspat pescuit si feta aromata cu oregano si ulei de masline.

Agios Nikitas nu are nici faleza, nici promenada, insa apusul care se rostogoleste in mare poate fi admirat de la cele cateva terase de pe buza plajei.

Daca plaja de aici este prea mica pentru cineva care are dorinta de a varia, plaja Kathisma este destinatia ideala, fiind situata la cateva minute de mers cu masina de Agios Nikitas si fiind cotata printre cele mai furmoase plaje ale insulei. Dar si cea mai mare plaja cu nisip fin. In plus, este dotata cu sezlonguri si umbrele in anumite portiuni ale ei, astfel ca poti alege intre varianta cosmopolita sau cea mai intima. Daca mergi pe prima varianta, doua terase spectaculoase, aflate chiar in vecinatatea plajei, iti vor completa experienta “urbana” a locului. Si nu trebuie uitate nici facilitatile de sporturi nautice pe care le ai la dispozitie pe aceasta plaja.

Agios Nikitas

Daca totusi rotile masinii vor sa te poarte si in alte locuri inainte de a reveni seara in linistea satului Agios Nikitas, trebuie sa stii ca cele mai frumoase plaje din Lefkada se afla pe partea de vest a insulei, deci la o aruncatura de bat. Plajele sunt spectaculoase, cu apa turquoise si strajite de stanci impozante, iar confortul nu lasa de dorit, pentru ca cel mai adesea sunt plaje de nisip, cu pietris fin la intrarea in apa. Desi Marea Ionica este extrem de linistita, in aceasta zona a insulei poti sa ai parte si de valuri si vanturi care favorizeaza sporturile nautice.

Citește ghidul nostru pentru Lefkada, aici.

Booking.com

About the author

TravelCookie

4 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Tocmai am fost in Lefkada, va rog frumos lasati-o mai moale cu plajele cu nisipul fin,sunt numai plaje cu bolovani… intamplator am stat la Agios Nikitas trei zile si acolo era o plaja ingusta cu bolovani si pietre pana departe in mare… dupa care am cautat o plaja ca lumea de ne-au iesit ochii din cap… si ce sa vezi peste tot numai pietre… deci este foarte frumos in Lefkada, foarte pitoresc, dar plajele sunt de-a dreptul dezamagitoare.

    • Cele doua plaje mentionate in mod special, Agios Nikitas si Kathisma, sunt de nisip, iar la intrarea in mare sunt pietre si nisip. Celelalte plaje din partea vestica a insulei sunt atat cu nisip, cat si cu pietre, ca in toate locurile din Grecia.

      • Nu exista nisip nici in Agios Nikitas nici in Kathisma si nici in toata Lefkada.Doar la Kathisma e un pic de nisip amestecat cu pietricele fine pe plaja unde sunt sezlongurile pt. ca e amenajat dar la intrarea in apa sunt pietre de pietre deci obligatoriu de intrat cu papucei in apa…Plaja cu nisip inseamana numai nisip de pe plaja pana in apa…nu e cazul pentru aceasta insula.

        • Totuși nu se poate spune că nu există nisip în Lefkada. Plajele sunt de nisip, nu de pietricele. Că nu sunt de nisip fin 100% asta e altceva. Dar nu putem induce oamenii în eroare spunând că nu sunt de nisip.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!