Ghiduri turistice

Filme despre Roma

ghid roma icon

Roma este unul dintre cele mai vechi orase din lume, prin urmare a avut suficiente motive pentru a-i inspira pe regizori si scenaristi. S-au facut filme geniale avand ca subiect, sau ca loc de desfasurare, Cetatea Eterna. Iata doar cateva dintre cele mai cunoscute.

[headline style=”1″ color=”red” tag=”h1″]Gladiator (2000)[/headline]

Cinci premii Oscar si o interpretare de exceptie pentru Russell Crowe in rolul gladiatorului roman Maximus, care a fost decazut din functia de general, si transformat in sclav, dupa ce l-a tradat pe fiul imparatului.

[headline style=”1″ color=”red” tag=”h1″]Three coins in a fountain (1954)[/headline]

O comedie in care trei americane, colege de camera, cauta sa-si gaseasca fericirea in Italia dupa ce arunca monede in magnifica Fontana din Trevi. Filmul a castigat doua premii Oscar, avand si o nominalizare pentru Cel mai bun film al anului 1954.

[headline style=”1″ color=”red” tag=”h1″] La dolce vita (1960)[/headline]

Cel mai cunoscut film al lui Federico Fellini, o capodopera in care jurnalistul Marcello (Marcello Mastroiani) traieste un dolce farniente continuu, trecand de la o petrecere la alta in romantica Roma a anilor 50. Filmul include celebra scena de la Fontana di Trevi, in care protagonista este frumoasa Anita Ekberg.

[headline style=”1″ color=”red” tag=”h1″]Caligula (1979)[/headline]

Pornografic si violent, dar beneficiind de interpretarea unor monstri sacri, precum Peter O’Toole sau Helen Mirren, filmul lui Tinto Brass e cunoscut drept unul dintre cele mai controversate din istoria cinematografiei. Subiectul priveste marirea si decaderea tiranicului (si in acelasi timp, hedonistului) imparat roman Caligula.

[headline style=”1″ color=”red” tag=”h1″]Roma (1972)[/headline]

Roman de origine, Fellini a vrut sa aduca un tribut orasului natal, in acest film in care prezinta scene detaliate din vietile si evenimentele catorva oameni care traiesc in capitala Italiei.

[headline style=”1″ color=”red” tag=”h1″]Roman holiday (1953)[/headline]

Vacanta la Roma! Un alt film celebru al anilor 50, regizat de William Wyler si avandu-i ca protagonisti pe Audrey Hepburn si Gregory Peck. Pe scurt: o printesa plictisita, aflata in vizita oficiala in Roma, scapa de garzile sale si se trezeste in bratele unui cuceritor ziarist local.

[headline style=”1″ color=”blue” tag=”h1″]Rome (2005-2007)[/headline]

Un serial exceptional ale carui doua sezoane prezinta viata in Roma antica, urmarind doua povesti paralele – una la curtea imparatului, cealalta avandu-i in prim-plan pe doi prieteni.

[headline style=”1″ color=”blue” tag=”h1″]Spartacus (2010- )[/headline]

Un alt serial de mare impact, care se focuseaza pe viata celui mai mare gladiator din istoria Romei: Spartacus. Din pacate, moartea prematura a carismaticului actor Andy Whitfield a facut ca ultima serie a lui sa nu mai aiba acelasi farmec.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Booking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!