Ghiduri turistice

Carti despre Roma

ghid roma icon

Cateva dintre cartile (romane si ghiduri turistice) despre Roma pe care le gasesti in librariile noastre (virtuale sau nu) si care iti vor face pofta pentru o vizita grabnica in Cetatea Eterna. Prezentarile sunt cele oficiale.

Terasa la Roma, de Pascal Quignard (Editura Humanitas)

terasa la romaE ca si cum ati rasfoi un album cu gravuri ale unui artist din secolul al XVII-lea. Fiecare capitol o gravura. Fiecare gravura un fragment tulburator dintr-o lume violenta, poetica, inselatoare. Si deodata va veti da seama ca imaginile se leaga una de alta si spun o poveste: viata lui Meaume, barbatul cu fata gravata cu acid, ucenicul lui Johann Heemkers din Bruges, care a fugit la Roma ca sa-si ascunda uratenia de frumusetea unei femei. Caci, spune povestea, indragostitii si disperatii traiesc in colturi retrase. Si cititorii de carti.

 

[dividers style=”5″]

 7 crime la Roma, de Guillaume Prevost (Editura Nemira)

7 crimeRoma, decembrie 1514… Un tanar decapitat este descoperit pe statuia lui Marc Aureliu, cu o inscriptie insangerata alaturi: Eum qui peccat… Acela ce pacatuieste… In scurta vreme este gasit in Forum cadravul unui batran. Columna lui Traian dezvaluie funebrul sau secret si sfarsitul sentintei: …Deus castigat. …Dumnezeu il pedepseste. Stabilit la Vatican de putin timp, preocupat de lucrarile sale de anatomie, de pictura sau de astronomie, Leonardo da Vinci devine interesat de crimele misterioase. Ce mesaj ascund lugubrele detalii din preajma victimelor? Cum va reactiona papa? Dar crestinatatea? Guido, un tanar student la medicina vine in ajutorul lui Leonardo pentru a-l descoperi pe asasinul care da dovada de tot atata inteligenta inrisipirea banuielilor, pe cata cruzime in executarea victimelor.

[dividers style=”5″]

Faunul de marmura, de Nathaniel Hawthorne (Editura Nemira)

faunul de marmuraFaunul de marmura este unul dintre cele mai bune romane ale lui Nathaniel Hawthorne. Cartea combina o povestire asemanatoare celei a lui Adam si Eva, cu un decor romantic si plin de mister. In locul unui singur protagonist si antagonist, Hawthorne creeaza patru personaje, toate reprezentand niste artisti si toate bucurandu-se de aceeasi atentie. Romanul reprezinta o privire provocatoare asupra artistilor americani din strainatate si este prezentarea modului in care gandirea europeana influenteaza moralitatea americana, care anticipeaza operele lui Hanry James, F. Scott Fitzgerald si Ernest Hemingway.

 

[dividers style=”5″]

Roma antica (Editura Litera)

roma anticaDe ce mergeau oamenii in forum? De ce imparatul Adrian a construit un zid in Britania? Cine a lasat o marturie veridica asupra eruptiei vulcanice ce a distrus Pompeiul? Cine a fost zeul roman al caselor? Roma antica este o enciclopedie de referinta pentru copii. Detaliata, cu ilustratii bogate, fotografii relevante si descrieri surpinzator de vii, antreneaza si incurajeaza cititorii sa descopere o parte a acestei istorii fascinante. Fiecare pagina este creata pentru a stimula imaginatia si a satisface curiozitatea.

 

[dividers style=”5″]

Top 10 Roma, de Reid Bramblett, Jeffrey Kennedy (Editura Litera)

top 10 roma„Toate drumurile duc la Roma“ si in ghidul nostru, fie spre batranele Colloseum si Pantheon, spre inima Catolicismului, la San Pietro, in romanticele Piete di Spagna si Navona, spre magazinele marilor case de moda de pe Via dei Condotti. Dupa ce veti savura delicioasa bucatarie italiana, consultand topul celor mai indicate restaurante, nu uitati sa aruncati un banut peste umar in Fontana di Trevi ! E semnul ca va veti intoarce la Roma ! Cu Top 10…

 

 

 

[dividers style=”5″]

Roma – Ghid turistic Fodor’s

roma ghid fodors

Ghid complet al celor mai bune locuri din oras: restaurante, hoteluri, magazine si muzee. Ghidul turistic ROMA contine: Toate obiectivele turistice care trebuie neaparat vizitate. Plimbari prin cartierele pline de minuni arhitectonice din Antichitate, gradini romantice, palate renascentiste, piete agglomerate si Vaticanul. Moda selecta, obiecte din piele, artizanat, plus cele mai colorate piete alimentare. Scena artelor – muzee, opera si concerte. Excursii de o zi la asezamintele istorice de la poalele dealurilor Cele mai bune restaurante si locuri de cazare pentru toate buzunarele: Restaurante si taverne elegante. Mari hoteluri ce ofera privelisti impresionante, pensiuni fascinante. Plus o multime de sfaturi practice si 15 pagini de harti cu hoteluri restaurante si obiective turistice.

[dividers style=”5″]

Roma – ghid turistic Dorling Kindersley

ghid roma kdVotat cel mai bun ghid de cititorii „The Guardian” si „The Observer”. Plin de fotografii, ilustratii si harti.”. Patru zile minunate in Roma.”. Sectiuni si planuri pe nivel ale majoritatii obiectivelor.”. Reprezentari tridimensionale ale celor mai interesante cartiere.”. Nenumarate hoteluri, restaurante, magazine si locuri de distractie.”. Noua trasee special concepute.

 

 

 

 

[dividers style=”5″]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!