Obiceiuri in lume

Cum sa te comporti in Italia

In Italia, cursurile de etica si comportament sunt la ordinea zilei, dar cum faci fata unui pranz unde eticheta este una care frizeaza perfectiunea? Incepe cu dreptul, tinand cont de urmatoarele sfaturi.

Asa da…

 • Fa un efort pentru a invata limba. Chiar si frazele intr-o italiana stricata iti vor atrage admiratia.
 • “Fare un bella figura”, care inseamna “Fa o impresie buna”. O relaxare excesiva din partea ta, va deveni la un moment dat hilara.
 • Concentreaza-te pe aspectele pozitive ale tarii, mai degraba decat pe cele negative. Italienii isi pot critica neajunsurile din tara, dar critica celor din afara poate fi considerata o ofensa.
 • Pastreaza-ti hainele pe tine… daca nu te afli la plaja. Ai grija sa te acoperi atunci cand vizitezi biserici sau locatii religioase (nu vei avea voie sa intri imbracat in maieu si pantaloni scurti).
 • Ignora meniul si cere chelnerului sfatul in legatura cu deliciile de sezon. Alege doua feluri de mancare ce ti se par interesante si intreaba chelnerul pe care ti-l recomanda. Apoi pune meniul deoparte si spune “Allora, facciamo cosi, per favore!” (“Ei bine, sa facem asa, va rog!”)

Asa nu…

  • Nu bea cappuccino sau alt fel de cafea cu lapte dupa micul dejun – poate parea ciudat.
  • Nu atinge modelele expuse in vitrina si nu rascoli prea mult marfa (mai ales daca este vorba despre puloverele stranse cu grija), vei fi dojenit de personal.
  • Nu simti nevoia sa comanzi tot ceea ce exista in meniu. Nimeni nu se asteapta sa ceri un aperitiv, un platou cu paste, felul doi si desert! Unde iti sta capul?
  • Nu trece cu vederea interactiunile sociale, chiar daca esti grabit. Interesul manifestat fata de starea de sanatate a unei persoane, fata de un nou nascut, o promovare etc, te va face sa castigi prieteni intr-un mod la care nu te-ai fi gandit vreodata.
  • Nu conduce pe banda din stanga pe autostrada, daca nu mergi cu viteza!



Booking.com

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!