Londra noaptea
Foto: Pablo_K
Europa

Fotografiaza Londra noaptea!

Londra este o capitala umpluta pana la refuz de imagini simbolice, de la autobuzele rosii si cabinele telefonice, pana la cladirea Parlamentului, London Eye si Battersea Power Station. Este o locatie de vis pentru orice fotograf, care ofera la fiecare pas, oportunitati pentru fotografii reusite. Iata de ce ar trebui sa fotografiezi Londra noaptea.

londra noaptea
Noaptea, Londra isi arata eleganta

Captarea atmosferei, a privelistilor si luminilor de la sfarsitul zilei, reprezinta o provocare, dar inarmat cu un trepied si un cablu, fotograful poate obtine pe timpul noptii niste instantanee absolut fantastice, ale unuia dintre cele mai frumoase orase din lume si poate surprinde atmosfera unica a noptilor londoneze.

Tamisa e intotdeauna un pretext perfect pentru o fotografie de exceptie

Fluviul Tamisa curge prin inima orasului si multe dintre cele mai vestite puncte de reper ale capitalei londoneze se afla de-o parte si de alta a malurilor sale. Noaptea, imaginea luminilor orasului, a podurilor si a cladirilor reflectate in apa, dau fluviului o infatisare cu care nu te intalnesti in timpul zilei. Fotografii se pot instala aproape peste tot pe malurile fluviului si isi pot fixa lentilele peste apa, creand o poza memorabila, indiferent ca e facuta de pe malul sudic si surprinde cladirea Parlamentului si Big Ben-ul, fie ca e facuta de pe malul celalalt si imortalizeaza London Eye dinspre Westminster. Dintre toate podurile de pe Tamisa, Tower Bridge este cel mai usor de recunoscut.

Gherkin
Arhitectura cladirii Gherkin a devenit un punct de reper important al Londrei / Foto: Preriit Souda

In josul apei, venind dinspre centrul orasului, Bariera Tamisei este o locatie minunata pe timpul noptii, luminile de culoare portocalie stralucind pe suprafata metalica a acestor structuri ciudate, care se reflecta in apa, avand pe fundal zgarie norii.

Multe dintre cladirile spectaculoase sunt iluminate noaptea. Catedrala Sf Paul sta maiestuoasa aproape de modernul Pod al Mileniului, vechi si nou la un loc, constructii simbolice si frapante deopotriva, atunci cand lumineaza pe cerul noptii.

Noptile londoneze pot fi la fel de ocupate precum zilele, prin urmare chiar si atunci cand linistea se asterne pe strazile din cartierul de afaceri, cladirile de birouri sunt luminate, pentru ca mereu ramane ceva de facut. Nu exista obiectiv turistic mai surprinzator sau impresionant decat cladirea 30 St Mary Axe, numita adesea Gherkin, structura de metal si sticla realizata dupa o arhitectura de ultima ora, ridicandu-se semeata si avand fiecare fereastra luminata.

Exista anumite fotografii care raman in mintea oamenilor, chiar si fara sa fi vizitat vreodata Londra. Captarea traficului pe Podul Westminster, coloanele stralucitoare de lumina care razbat in pozele avand in fundal cladirea Parlamentului vor atrage oricui atentia. Si in timp ce Piccadilly Circus poate ca nu e chiar asa impresionant, piata Times Square fotografiata intr-o noapte ploioasa este o alta imagine familiara celor care nu au vizitat niciodata Marea Britanie.

Catedrala Sf Paul (stanga), e un alt obiectiv stralucitor noaptea

Noptile londoneze sunt pline de oameni care merg acasa sau ies in oras, in special la momentul cand soarele apune. Imaginile pietonilor care se grabesc in zona statiilor de metrou surprind graba si forfota momentului, iar prezenta semnului care indica ca acolo este metroul va face pe toata lumea sa stie instantaneu unde a fost facuta poza.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

fashiondays.ro

carturesti.ro
Urmărește-ne pe Facebook!