Vacanta pe bicicleta
Foto: Drobot Dean
Aventura

Top 5 vacante pe bicicleta

Cea mai buna modalitate de a explora vara minunatele orase ale lumii si de a te bucura de razele soarelui este pe bicicleta. Ai mai jos o selectie de destinatii perfecte pentru o vacanta pe doua roti.

Vacanta pe bicicleta in Montreal

montreal bicicleta
Foto: Roxanne Desgagnés (TimeOut)

Cu farmecul sau in stil european, arhitectura fantastica si traseele care se intind de-a lungul raurilor, orasul Montreal este o incantare in stare pura. Sistemul public de inchiriere a bicicletelor se numeste BIXI. Platile se fac online cu cardul de credit, iar tarifele sunt in jur  de 4,5 euro pe zi, 24 euro pentru 30 de zile si 65 euro pentru sase luni, caz in care bicicletele pot fi inchiriate din mai pana in noiembrie. Primele 30 de minute sunt gratuite. Ai la dispozitie si vouchere cadou.

Vacanta pe bicicleta in Paris

bicicleta paris
Foto: Ekaterina Pokrovsky

Cu cei 371 km de piste pentru biciclisti, Parisul este un oras fantastic de explorat dand la pedale. Sistemul de inchirieri ‘self-service’ ofera biciclete celor interesati, in orice zi a saptamanii si la orice ora, la oricare dintre sutele de centre care sunt raspandite in tot orasul. Primele 30 de minute sunt gratuite, urmatoarele 30 sunt taxate cu 1 euro, urmatoarele 30 cu 2 euro, continuand cu 4 euro.  Cei interesati se pot abona pe o zi intreaga sau o saptamana, iar procesul este foarte simplu si se desfasoara la orice terminal Vélib, cu conditia sa ai un card valabil.

Vacanta pe bicicleta in Londra

biciclete londra
Foto: klook.com

Un sistem public de inchiriere a bicicletelor a intrat in  functiune la data de 30 iulie. Bicicletele sunt puse la dispozitia celor interesati prin cele 400 de terminale din centrul Londrei. Pentru a avea acces la vehiculele cu pedale trebuie sa te inscrii ca membru, iar taxele sunt de 1£ pe zi, 5£ pentru o saptamana si 45£ pe an. Se aplica taxe suplimentare in functie de durata excursiei, primele 30 de minute fiind gratuite. Disponibile in tot cursul anului si la orice ora, bicicletele sunt un mijloc de transport fantastic si la indemana pentru londonezi si turisti deopotriva, dornici sa se plimbe prin unul din cele mai frumoase orase din lume.

Vacanta pe bicicleta in Amsterdam

bicicleta amsterdam
Foto: info79577

Orasul Amsterdam este cel mai bine de explorat pe bicicleta, avand in vedere faptul ca are un relief neted, singurele ascensiuni avand loc pe podurile inclinate de peste canale. Sistemul de inchiriere este administrat de catre compania nationala de trenuri din Olanda – NS – care ofera biciclete in statiile de tren si in alte numeroase locatii din oras. Abonamentul este 9,50 euro pe an, iar inchirierea unei biciclete costa in jur de 2,85 euro pentru 20 de ore.

Vacanta pe bicicleta in Lyon

biciclete lyon
Foto: lyon-france.com

Ciclismul este cel mai bun mijloc de a explora orasul  Lyon, cu arhitectura sa mareata, locurile de promenada de pe malul raului si cartierele istorice. Cu 340 de statii raspandite in tot orasul, sistemul de inchiriere a bicicletelor este simplu, practic si ieftin: trebuie mai intai sa te inregistrezi (1 euro pe zi sau 3 euro pe saptamana), primele 30 de minute sunt gratuite, iar ora urmatoare este numai 1euro (2 euro urmatoarea si tot asa). Al doilea oras ca marime al Frantei ofera si numeroase delicii culturale si culinare, ca recompensa de-a lungul drumului.

Citeste si: O vizita in Berna, capitala Elvetiei

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!